Consultaţii: Interviu cu Alexandru Pleșea, psiholog
13 September 2020
Recomandări ale medicilor de familie la începutul noului an şcolar
14 September 2020

Saint Machine – Singurul mod prin care poți să înțelegi lumea este să o trăiești

Incremental God – lucrarea semnată Saint Machine este o lume virtuală a cărei evoluție poate fi influențată doar privind-o. Privitorii pot intra în această lume virtuală accesând un browser de internet și sunt rugați să interacționeze prin simpla permisiune dată acestui program de internet să acceseze camera video a utilizatorului în timp ce privește animația. Emoțiile cumulate ale privitorilor pot influența în timp real modificarea mediului în care se află personajul acestei animații: o femeie virtuală, avatarul artistei Saint Machine.

Saint Machine aka Marilena Oprescu Singer a conceput acest proiect ca urmare a experienței trăite de ea în acest an, o boală destul de gravă pentru care a făcut un tratament cu citostatice. De aici și concluzia ei: Singurul mod prin care poți să înțelegi lumea este să o trăiești.

Saint Machine, sau Marilena Oprescu Singer după numele ei adevărat, este la cea de a 4 participare la festivalul Ars Electronica, desfășurat în acest an în perioada 9-13 septembrie. Pentru prima dată în istoria de 41 de ani a acestui eveniment, de artă, știință, tehnologie și societate, expoziția și conferințele nu au mai fost localizate doar în orașul austriac Linz, ci în 140 de orașe de pe cele 4 continente, sub titlul Kepller’s garden (grădina lui Keppler – pentru că expoziția din Linz a fost organizată în parcul Universității Johannes Kepller).


Grădina Casei Universitarilor din București a găzduit o parte din lucrările selectate pentru a fi expuse în cadrul Ars Electronica – Kepller’s Garden și Saint Machine a fost prezentă cu lucrarea ”Incremental God”.

Foto: Mihaela Ghiță – imagine din timpul performance-ului susținut de Saint Machine în Kepller’s garden – București 12 sept. Casa Universitarilor

Interviu cu Saint Machine – Marilena Oprescu Singer

Realizator Mihaela Ghiță