O poveste care să ne pună pe gânduri
13 June 2019
Diaspora. Dincolo de granițe: Invitat Irina Matei, dr.în biologie, profesor asociat de cercetare în imunologie pediatrică
13 June 2019

Știința în cuvinte potrivite – în direct de la EuroNanoForum!

În transmisiune directă și astăzi, de la ora 13.20 la 14.30, pe toate frecvențele Radio România Cultural și video pe pagina de facebook a RRC, de la EuroNanoForum, cel mai important forum european din domeniu!

Peste 500 de cercetători și experți de top de la centre internaționale de elită se reunesc la București, între 12 – 14 iunie 2019, la Palatul Parlamentului, la cea de-a noua ediție a conferinței europene EuroNanoForum 2019 – Nanotehnologia și progresul materialelor avansate în perspectiva programului Orizont2020 și dincolo de el

Asociat Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, forumul este organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT București și co-finanțat de Comisia Europeană și Ministerul Cercetării şi Inovării din România.

”Evenimentul aduce în prim-plan subiecte, preocupări și descoperiri de ultimă oră, în cadrul sesiunilor și work-shop-urilor desfășurate pe parcursul celor trei zile. În plus, oferă – celor peste 500 de participanți, experți din industrie, manageri, factori de decizie politică din întreaga lume – cadrul potrivit pentru networking și schimb de idei. 

Printre expozanții care își prezintă rezultatele și își demonstrează implicarea în domeniul nanotehnologiei și materialelor avansate se numără: Comisia Europeană, AMIRES (companie de consultanță pentru proiecte de cercetare, dezvoltare și inovare), NanoSafety Cluster, Proiecte europene în Nanomedicină, CUPIDO, C3HARME (proiecte finanțate de Uniunea Europeană axate pe diverse subiecte), Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industrială (organizație nonprofit care promovează cooperarea dintre UE și Japonia), Creative Nano (dezvoltator de soluții inovatoare personalizate), RAITH (furnizor de top de soluții tehnologice pentru litografie cu fascicul de electroni), ZEISS (lider în producția de microscoape),  Centrul de Cercetare AMBER (centru finanțat de Fundația Irlandeză pentru Știință),  Ronexprim (furnizor de aparate de măsură și control), INASE (Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, parte a Universității “Ovidius” din Constanța), NANORIGO (un cadru de lucru pentru guvernanța riscului și consiliu pentru nanomateriale și produse bazate pe nanotehnologii), JAMK – ALD CoCampus, InoCure s.r.o. (companie cu experiență solidă în electrospinning și electrospraying), UEFISCDI(entitate publică românească care implementează planul național pentru RD&I), precum și organizațiile de cercetare de top din România.”, se arată în comunicatul de presă al evenimentului.

Învitații ediției din data de 12 iunie a.c. a emisiunii Știința în cuvinte potrivite au fost  Dr. Raluca Müller, Director Științific, IMT București , Dr. Viorel Vulturescu, Directorul Direcției  Relații Europene și Internaționale din cadrul Ministerului Cercetării și Inovării, prof.dr.Adrian Ionescu, Ecole Polytechnique Fédérale din Lausanne (EPFL), Elveția, Martin Kirchner, director RAITH Nanofabrication, Dortmund, Germania, Dr. Carmen Moldovan, Directorul Centrului de Integrare a Tehnologiilor, IMT și Dr.Titus Sandu, cercetător Laboratorul de Nanotehnologii Moleculare al IMT.

Stiinta in cuvinte potrivite EuroNanoForum 13 iunie 2019, Palatul Parlamentului.