Buletin cosmic
16 January 2019
Importanța digitalizării în Europa și a inovației în acest domeniu, dezbătute la București
17 January 2019

Știința în cuvinte potrivite – Invitat, prof.univ. dr Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române

Care sunt prioritățile/dosarele / proiectele / programele pe mediu pe care le are România si pe care le va promova pe durata președinției Consiliului Uniunii Europene. Care sunt beneficiile pentru România din perspectiva problematicii referitoare la mediul înconjurător din această postură?

Pot fi reluate teme / subiecte importante din problematica mediu înconjurător de anul trecut, sub o formă sau alta, și pe durata acestei președinții?

Plus o scurtă retrospectivă a  anului 2018 dpdv al problemelor de mediu – la noi dar si in lume. .

În studio – prof.univ. dr Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române, președintele Universității Ecologice din București.

Considerat fondatorul dreptului mediului în România, este autorul unor lucrări de referință în materie, în frunte cu un tratat și curs universitar de Dreptul mediului ajunse la mai multe ediții, de referință în domeniu și cu o prezență publicistică remarcabilă pe problemele ecologiei.

Domenii de competenţă: dreptul intern, european şi internaţional al mediului; dreptul urbanismului; drept privat; drept internaţional public.

Absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti , șef de promoție pe țară (1981), primul bursier NATO din România (1990) în domeniul cercetării instituţiilor democratice (ENA, Paris), cu o temă privind separarea puterilor în stat; Universitatea din Limoges, Centrul de cercetări interdisciplinare în domeniul dreptului mediului, amenajării şi urbanismului (CRIDEAU); bursă a Consiliului Europei (1992-1993); Paris I Pantheon-Sorbonne (1997); Universitatea din Zaragoza, Centrul de drept al apei (Spania, 2002).