Născut în România – Jean Jacques Askenasy: ”Sunt conștient că nu știu multe și sunt conștient că știința nu știe multe!”
18 September 2017
Născut în România – Invitat: prof.dr. Ioan Muntean
19 September 2017

Storymania – Cultura dialogului și a comunicării – Mișcarea de dezbatere în România

“Poate că eu greșesc și poate că tu ai dreptate dar, dacă facem un efort amândoi, s-ar putea să ajungem mai aproape de adevăr” așa credea Karl Popper filosoful englez de origine austriacă, considerat unul din cei mai mari filosofi ai științei din secolul al XX-lea. Așa începe povestea. Povestea debate-ului. A dezbaterilor academice.

De la o activitate relativ “obscură” – care adeseori necesita explicaţii legate de activitatea în sine şi de scopul său final – la o mişcare care angrenează sute de oameni dedicaţi. Aceasta e mișcarea de debate din România. Dezbaterile academice antrenează spontaneitatea, gândirea critică, abilitatea de a vorbi în public, munca în echipă, curajul de  a-ți forma și exprima propria opinie. Adăugați dobândirea unor noi cunoștinte legate de problemele cu o mare notorietate la nivel mondial și permanenta informare și veți avea tabloul  complet. Un tablou sonor, luni 18 septembrie, de la ora 16.00 , în emisiunea Storymania, într-un documentar Radio România Cultural realizat de Andreea Ionescu