80 de ani de la inaugurarea ansamblului brâncușian ”Calea Eroilor” de la Târgu-Jiu
26 October 2018
Brâncuși – o perspectivă inginerească
29 October 2018

Un nou număr SAVANTGARDE!

SAVANTGARDE #38

https://bit.ly/2yEHc1k

CAPRA VECINULUI
PressOne: Invidia la români: pe cine, când şi de ce. Un STUDIU realizat de GfK. Despre cum se simte „capra vecinului” pe tărâm mioritic scrie și Adevărul.

 

HARTĂ AGRICOLĂ
ZDNet: OneSoil, o platformă online lansată anul trecut, a creat o hartă înternațională care folosește inteligența artificială și imagini din satelit pentru scanarea producției agricole din 43 de țări din lume. La ce e bună harta? Printre altele, îi ajută pe micii fermieri șă știe ce plantează vecinii și cei din zonă în care trăiesc pentru a-și găsi mai ușor loc pe piața de profil.

 

 

 

HASTA LA VISTA, BABY!
SouthChinaMorningPost: Cercetătorii chinezi au creat un robot din metal lichid, inspirat de T-1000 din Terminatorul.

 

 

MESELE TĂCERII
Ozy: La Paris s-a deschis o cafenea „tăcută”, în care toți angajații sunt surzi și care încearcă să facă auzită cultura celor fără auz și să reducă prejudecățile celorlalți.

 

 

 

UNSINKABLE

NEW YORK, NY – JANUARY 05: Scale model of the RMS Titanic on display at the Titanic Auction preview at the Intrepid Sea-Air-Space Museum on January 5, 2012 in New York City. (Photo by John Lamparski/WireImage)

CoastalLiving: Titanic II, copia fidelă a rău famatului vas scufundat în 1912, va face prima sa călătorie în 2022, urmând ruta originală Southampton-New York, și va avea la bord 2 400 de pasageri și 900 de membri ai echipajului, adică aproape tot atâtea persoane câte au fost martori la tragicul eveniment.