Ai fost diagnosticat cu diabet? Iată care sunt semnalele de alarmă trimise de piciorul tău
14 May 2018
Dietetica o noua filosofie de viaţă
15 May 2018

Un nou număr SAVANTGARDE!

Engadget: Carnegie Mellon oferă prima specializare în inteligență artificială (IA) din SUA.

TechWagon scrie despre prezentarea asistentului Google la conferința anuală a companiei. Asistentul îți poate rezerva o sedință la salonul de coafură fără ca cei de acolo să se prindă că discută cu o voce atificială.

Clujul ete pe primul loc în topul preferinţelor tinerilor de a se muta într-un alt oraş pentru un job, arată un sondaj citat de ZiarulFinanciar. Capitala Transilvaniei este urmată în preferințele tinerilor de București, Sibiu, Brașov și Timișoara.

Omenirea e din nou răvășită de o problemă de punctuație fundamentală: a fi sau a nu fi double space după punct ori virgulă? Americanii au realizat și un studiu care pune gaz pe focul dezbaterilor, iar Forbes, BusinessInsider și TreeHugger întorc problema pe toate fețele.

Știrea care ne-ar interesa, însă, mai mult este din National Geographic și sună cam așa: Niște cercetători din Transilvania au dat peste urmele foarte, foarte vechi ale unei reptile zburătoare de pradă.

TheEconomist: Cât de relevant mai este Marx azi, la 200 de ani după nașterea sa?

Creier vs. Mușchi. Se știu foarte multe despre longevitatea marilor sportivi ai lumii, dar foarte puține despre marii maeștri internaționali din șah. Un studiu publicat zilele trecute vine și face dreptate.

TheGuardian: Care înțepătură e cea mai puternică din lume? Povestea voluntarului care, în numele științei, s-a lăsat înțepat de peste 150 de specii de insecte de-a lungul a 35 de ani. Nimic nu se compară, spune autorul indexului durerii, cu cea provocată de furnici.