Buletin Cosmic nr. 71
17 April 2020
REConCHILLiant: Daniela Rei Vișan în dialog cu Părintele Profesor Ștefan Buchiu
18 April 2020

ZIUA MONDIALĂ A HEMOFILIEI

Vineri, 17 aprilie, în toată lumea se celebrează Ziua Mondială a Hemofiliei, prilej cu care, pacienții fac un apel către autorități de a analiza posibilitatea adoptării unor măsuri care să permită administrarea și monitorizarea tratamentului la domiciliu, în contextul pandemiei  COVID-19.

În foartemulte ţări din întreaga lume există o varietate de tipuri de aplicații digitale, care oferă posibilitatea unui schimb de informații între pacient și medicul curant, astfel încât pacientul să își poată administra singur tratamentul, evident, sub stricta monitorizare a medicului. Aceste aplicații permit analiza aderenței la tratament, oferind în acelaşi timp protecția datelor colectate ale pacienților. Importanța adoptării acestor măsuri este dată de faptul că pacienții hemofilici sunt considerați o categorie vulnerabilă în fața noului COVID-19, iar vizitele la medic trebuie limitate la maximum.La ora actuală, la nivel mondial se estimează că una din 10.000 de persoane are o formă de hemofilie, dar 75% din cei afectați fie nu au acces la tratament, fie primesc tratamente neadecvate. În acest context, Ziua Mondială a Hemofiliei are ca tematică anul acesta „Get + Involved”.

Mai multe amănunte despre ce înseamnă viața cu hemofilie, aflați din materialul Marilenei Frâncu, difuzat astăzi, în cadrul emisiunii Știința 360. Realizator Corina Negrea.

Sursă FOTO – www.wfh.org