
Luni, 27 octombrie, de la ora 19:00, cititorii o vor putea întâlni pe Tracy Chevalier, una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane, la librăria Cărturești Verona, în Sala Oglinzilor. Autoarea romanului Fata cu cercel de perlă, considerat de...

Pe 27 octombrie 1275, unei așezări de pe râul Amstel i se ofereau privilegii vamale. Asta însemna că locuitorii așezării puteau transporta mărfuri prin ceea ce se numea atunci Holland fără a plăti taxe. Documentul semnat de contele Floris al V-lea este...

Pe 26 octombrie 2025, a avut loc sfinţirea picturii interioare a Catedralei Naţionale din Bucureşti, cunoscută oficial drept Catedrala Mântuirii Neamului. Evenimentul a fost oficiat de către Bartolomeu I al Constantinopolului (Patriarhul Ecumenic) şi...

În aplauzele unei asistențe globale compuse din peste 1000 de...
Miercuri, 29 octombrie 2025 (de la 19.00), vă invităm la Sala...

Regia: Liviu Ciulei. Înregistrare din anul 1962

Regia: Mihai Lungeanu. Înregistrare din 1994

Regia artistică: Titel Constantinescu. Înregistrare din anul 1990

Regia artistică: Leonard Popovici. Înregistrare din anul 1989

Regia artistică: Cristian Munteanu. Înregistrare din anul 1993

Regia artistică: Cristian Munteanu. Înregistrare din anul 1990

Regia artistică: Radu Penciulescu. Înregistrare din anul 1968

Regia artistică: Dinu Negreanu. Înregistrare din anul 1960

Regia artistică: Alexa Visarion. Înregistare din 1974

Regia artistică: Ion Andrei Puican. Înregistrare din anul 2016

De la sarea din bucate la dansul albinelor, prof. Dan Vodnar, cercetător în domeniul științei alimentelor și al...

Fie că vorbim despre pâinea aburindă scoasă din cuptor sau despre glucoza care ne hrănește fiecare celulă, totul în jurul...

Cum ar fi să muști dintr-o sferă minusculă și să simți explozia unui cocktail mojito? Sau să mănânci o banală banană, dar...

Cum se transformă alimentele în timpul preparării, ce rol joacă grăsimile, glucidele și proteinele în organism și de ce...

În dialog cu Corina Negrea, profesorul Dan Vodnar, expert în biotehnologii alimentare explică concepte de chimie și nutriție...

Mirosul pâinii proaspăt coapte este greu de egalat, dar ce procese se ascund, de fapt, în spatele acestei senzații familiare?...

Sarea, mai mult decât un condiment: efecte, tipuri și mituri Profesorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor...

Câtă sare este prea multă? Ce tip de sare ar trebui să alegem? Și cum ne influențează sănătatea consumul excesiv de sodiu?...

Prof. dr. Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor și profesor la USAMV Cluj-Napoca, vorbește în această ediție a...

Pornind de la o fascinantă lecție de istorie, profesorul Dan Vodnar – specialist în știința alimentelor ne conduce, în...

Într-o eră în care electrocasnicele inteligente ne ușurează viața, cuptorul cu microunde rămâne un aparat controversat. Îl...

Într-un interviu ”savuros” acordat Corinei Negrea pentru emisiunea Știință cu sare și piper, profesorul Dan Vodnar –...

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când gustăm o ciorbă fierbinte, mușcăm dintr-un ardei iute sau adăugăm sare pe o...

Ce se întâmplă, de fapt, când punem o bucată de carne în cuptor sau când simțim mirosul dulce al unui măr copt? Într-un...

În preajma sărbătorilor, cozonacul devine vedeta meselor românești, iar rețeta ideală este adesea transmisă din generație în...

Ediția de astăzi a emisiunii Știință cu sare și piper a fost înregistrată, parțial, în Stația pilot de la Facultatea de...

Cât de valoroase sunt deșeurile organice pe care le aruncăm zilnic? Adrian Martău, asistent universitar și cercetător,...

Plasticul utilizat pentru ambalarea alimentelor este una dintre principalele surse de poluare, dar cercetătorii vin cu...

De cele mai multe ori, resturile alimentare sunt considerate gunoaie, dar ce-ați spune că acestea pot deveni resurse...

Ana Maria Cocean, doctorandă în anul al treilea la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj,...

Sănătatea intestinală este din ce în ce mai importantă, iar cercetările despre probiotice au căpătat o atenție specială....

Dr. Silvia Amalia Nemeș este cercetător și cadru didactic asociat la Universitatea de Știință Agricolă și Medicină Veterinară...

Un proiect de cercetare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca promite să transforme...

Cât de des ne gândim la tărâțe ca la un superaliment? De cele mai multe ori, acestea sunt percepute ca simple fibre...

Într-o lume în care risipa alimentară este o problemă tot mai presantă, profesorul Dan Vodnar, specialist în chimia...

În istoria gastronomiei moleculare, unul dintre numele-reper este Harold McGee. ”El a devenit chiar o personalitate, prezentă...

Tocmai de aceea e nevoie de ”Știință cu sare și piper” - proiectul și podcastul realizat cu Dan Vodnar , Profesor de Chimia...

În momentul în care facem un preparat în bucătărie, nu iese ceva, intervii cu un alt ingredient, ajustezi, adaugi, pui sare,...

Anca Mateescu a stat de vorbă, la Revista Literară Radio, cu scriitorul Radu Paraschivescu, care citește, în această...

Oameni de ieri și de azi, personalități ale culturii noastre, figuri ale politicii vremii, unele de tristă amintire,...

După 15 ani de la apariția sa în limba suedeză, romanul „Mama ca Dumnezeu” al Gabrielei Melinescu revine acasă, în limba...

Teatrul EXCELSIOR, singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor adulți, anunță premiera pe țară a...

Într-o lume grăbită, în care totul pare să se consume la viteza unei notificări, regizorul Gavriil Pinte ne invită să ne...

“Mă simt acasă acolo unde simt că am rost sau unde simt că am prieteni.” - Helmut Stürmer Helmut Stürmer este un scenograf...

Industria modei se află într-un moment decisiv: dintr-un sector poluant, poate deveni un motor al sustenabilității. Noile...

Despre importanța prevenirii și despre cum putem recunoaște din timp semnele unei posibile tulburări mintale a vorbit, la...

De la ChatGPT și Gemini până la Copilot și Perplexity, instrumentele bazate pe inteligență artificială (AI) au devenit parte...

Schimbările climatice nu mai reprezintă o amenințare viitoare, ci o realitate prezentă cu efecte profunde asupra sănătății...

Luni, 27 octombrie, de la ora 19:00, cititorii o vor putea întâlni pe Tracy Chevalier, una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane, la librăria Cărturești Verona, în Sala Oglinzilor. Autoarea romanului Fata cu cercel de perlă, considerat de...

Invitat: organizatorul de evenimente culturale Sorin Lucaci....
Într-o lume în care aplicațiile ne cunosc vocea, dorințele și...
Artista Camelia Rangu a transformat o experiență personală...

În aplauzele unei asistențe globale compuse din peste 1000 de spectatori din cele 194 de țări membre ale UNESCO, ambasadoarea României la UNESCO, Simona-Mirela Miculescu a cântat “Sanie cu zurgălăi” alături de Junii Sibiului, pe scena Sălii mari a...

La Sala Radio, vineri seară, publicul va asculta două dintre...
Palatul Parlamentului din București a găzduit a doua ediție a...
Cauţi idei de petrecere a timpului liber ? Îţi sugerăm o...

Proiectat de arhitectul spaniol Santiago Calatrava și finalizat în 2005, Turning Torso a fost primul zgârie-nori cu formă...

Răzvan-Gabriel Popa: „Este o platformă foarte prestigioasă, ne pune acolo cu foarte multe muzee și obiective importante....

Pe insula Yakushima, plouă aproape zilnic, în averse sau torențial. Când nu plouă, burnițează. Localnicii glumesc, spunând că...

„Copilul are nevoie ca intrarea sa la grădiniță sa fie tratată cu răbdare, cu căldură și înțelegere de către familie.”...

Revizitând istoria filosofiei mai vechi sau mai noi, vedem că filosofii au avut reflecții despre relația dintre filosofie și...

Scriitorul Stelian Tănase a vorbit, în emisiunea „Pagini de istorie”, realizată de Dan Manolache, despre noul său volum...

A plecat peste ocean în 2002, pe când avea 29 de ani și era lider sindical la Biblioteca Națională a României. În Canada, a...

Gianina Tabără a absolvit masteratul și studiile universitare în domeniul ingineriei aerospațiale la Universitatea...

Empatie, iubire și responsabilitate - lumea văzută prin ochii unui medic veterinar. Cam despre asta e vorba în povestea...

Explorăm astăzi alături de Smaranda emergența, accelerarea și implicațiile relaționării parasociale ce afectează realitatea...

Picturile și miniaturile artistei îmbină rafinamentul caligrafiei cu forța expresivă a culorii, conturând un univers vizual...

Episodul precedent a „încercat” sumarul fanteziei și a realității transportului, instantaneu sau pe-aproape, al materiei...

Pe 26 octombrie 2025, a avut loc sfinţirea picturii interioare a Catedralei Naţionale din Bucureşti, cunoscută oficial drept...

Joi, 23 octombrie 2025, de la ora 19:00, la sediul UNESCO din Paris, Primăria Municipiului București prin CREART, în...

Festivalul Solisis se desfășoară anul acesta online. Între 7 și 9 noiembrie invitați de marcă vor vorbi despre descoperirea...