Gala Merito premiază cei mai iubiți profesori
22 February 2017
Colecția de poezie Vorpal se lansează in Brașov, la Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets
22 February 2017

ACOLADE – Exprimarea orală și aventura cunoașterii sunt temele abordate de Ștefan Borbely și Mircea Flonta

ACOLADELE LITERARE din 22 februarie 2017 vă propun două noi teme de reflecție, interesante și necesare în dezbaterea de idei.

Rostirea, discursul nostru în mai toate situațiile de comunicare a cunoscut în ultimele decenii prefaceri semnificative. Despre exprimarea orală, de la cea de toate zilele până la cea academică, despre structuri discursive și despre modul cum acționăm astăzi asupra cuvântului ne vorbește, în prima parte a emisiunii, scriitorul și profesorul universitar ȘTEFAN BORBELY, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cea de-a doua temă a emisiunii este circumscrisă cunoașterii, un subiect mereu actual, ce îi preocupă pe toți cei implicați în această aventură. Ghid ne va fi distinsul și respectatul profesor universitar MIRCEA FLONTA, de la Facultatea de Filosofie a Universității București.

La „Essentialia” continuăm povestea cuvintelor „ispravă-a isprăvi”. Apoi răsfoim lunarele „Litere” de la Târgoviște și „Caiete Silvane” de la Zalău. În finalul emisiunii anunțăm câștigătorii ediției precedente și adresăm noile întrebări pentru concurs. Ne puteți scrie și pe adresa: acoladeliterare@yahoo.ro!

Realizatorii emisiunii – Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – vă doresc audiție plăcută!