Exploratorii lumii de mâine
2 November 2017
S-a constituit Coaliția Solidari pentru Sănătate, care anunță proteste!
2 November 2017

Diaspora. Dincolo de graniţe: Invitat, dr. în filosofie Dan-Razvan Ghica

Dan-Razvan Ghica, invitatul ediției din această seară, este dr. în filosofie și, actualmente, conferențiar universitar la Facultatea de informatică (Computer Science) a Universității din Birmingham, Marea Britanie, unde cercetează și predă teoria și practica limbajelor de programare. Zona de interes este în special legată de aspectele logico-semantice, mai ales modelizarea, folosind teoria jocurilor.

Timp de doi ani, între 1990 și 1992, a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din București, după care a părăsit țara împreună cu familia.

Și-a continuat studiile în Canada, absolvind, în 1995,  Facultatea de informatică (Computer Science) a Universitatii din Newfoundland (Memorial), unde a obținut și o prestigioasă bursă federală pentru studii post-graduate.

Masteratul si doctoratul le-a completat la Universitatea Queen’s din Ontario, Canada, separate de un ”interludiu profesional” ca programator analist la Laboratorul IBM din Toronto.

La doctorat a studiat sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Robert D. Tennent, unul dintre pionierii studiului semanticii limbajelor de programare. În timpul acestor studii, a colaborat cu profesorul Samson Abramsky, Fellow of the Royal Society, unul dintre liderii mondiali în acest domeniu, care i-a oferit posibiliatea unui stagiu de cercetare de trei ani la Universitatea din Oxford. Aici a studiat noi metode de analiza a limbajelor de programare folosind tehnici inspirate de teoria jocurilor.

De 15 ani, Dan-Razvan Ghica este stabilit în Birmingham împreună cu soţia Georgiana, fetiţa Emer (11 ani) şi băiețelul de 4 ani, Alexander.

Redactor Corina Negrea