Campania umanitară Muzică pentru viaţă se apropie de final. Pe ultima sută de metri, donează din puţinul tău, pentru a ajuta bolnavii de cancer!
24 December 2016
Bilet de îmbarcare spre… Bistriţa Năsăud şi apoi către Danemarca, pentru petrecerea de Crăciun…
25 December 2016

Destinațiile lui Moș Crăciun – Rovaniemi

Strabătută de Cercul Polar, Laponia este aproape o ţară în sine, cuprinzând o treime din suprafaţa Finlandei, fiind situată între Rusia, Suedia şi Norvegia.

Este cunoscută în întreaga lume ca Ţara lui Moş Crăciun, locul magic unde alături de spiriduşi, Moşul pregăteşte cadourile pe care le trimite în seara de Ajun copiilor de pretutindeni, strabătând lumea în sania trasă de reni. Cei mici îi pot scrie tot timpul anului lui Moş Crăciun, care le primeşte dorinţele la Biroul Poştal din Korvatunturi.

Rovaniemi este un oraş în Laponia şi cel mai nordic punct în Finlanda unde poţi ajunge cu trenul. Este un oraş fascinant, mai ales că are şi renumele ca “sediul lui Moş Crăciun” şi oraşul Crăciunului. Este capitala provincială a Laponiei, şi a judeţului Rovaniemi.

Rovaniemi este renumit pentru temperaturile sale scăzute şi iernile întunecate, având un climat subpolar, unde temperatura medie este de: + 0,2 °C. Tot aici se poate vedea şi spectaculoasa Aurora Boreală. Clădirile moderne sunt împrejmuite de o regiune naturală şi superbă de sălbăticie arctică. Este şi un centru universitar, cu câteva muzee şi regiune unde puteţi face excursii sau puteţi schia. Oraşul a fost complet distrus în al doilea razboi mondial, fiind reconstruit integral. Cei care doresc pot vizia Ranua, unde vor găsi o grădină zoologică sau Parcul lui Moş Crăciun, unde îl vor întâlni chiar pe Moş Crăciun, pentru a înţelege pentru totdeauna că acesta există în realitate.