Destinațiile lui Moș Crăciun – Praga
22 December 2016
Dragostea pe care o dăruim mai departe este singura pe care o păstrăm pentru noi!
22 December 2016

Destinațiile lui Moș Crăciun – Viena

La Viena se deschid târguri de Crăciun încă din Evul Mediu. Săptămânile dinaintea Crăciunului sunt de poveste. În fiecare iarnă, Viena se îmbracă în haine strălucitoare de sărbătoare şi îşi întâmpină milioanele de turişti cu lumini electrizante şi multe pieţe de iarnă.

Târgurile de Crăciun s-au numit pe rând pieţe de decembrie, apoi pieţele lui Thomas, iar abia din secoulul al XVIII- lea poartă numele pieţe de Crăciun.

Anul acesta, sezonul târgurilor de Crăciun începe în 16 noiembrie, când spiritul Adventului, perioada de patru săptămâni de dinaintea Crăciunului, cuprinde întreagă Viena. Dintre cele nouă mari pieţe de Crăciun, cele mai aglomerate sunt: Christkindlmarkt, din Piaţa Primăriei, târgul tradiţional vienez din mica piaţă Freyung din centrul vechi, târgul de pe străduţele din zona Spittelberg, târgul Am Hof din faţa Karlskirche.

Pieţele de iarnă, care se închid în 24 decembrie, au atmosfera basmelor din copilărie şi miros delicios de turtă dulce, alune prăjite, vafe, castane dulci, cartofi copţi cu smântână şi brânză, cârnaţi fripţi şi bomboane cu marţipan.

Se bea vin fiert, Gluhwein, cu scorţişoară, zahăr, rom, brandy, vodka şi suc de lămâie.

Târgul din Piaţa Primăriei este cel mai mare.

Copacii din parcul care înconjoară Primăria sunt împodobiţi de sărbătoare şi strălucesc într-o mare de lumină, iar cele peste 150 de standuri îşi aşteaptă vizitatorii cu decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, cadouri, dulciuri şi gustări şi băuturi calde.

Faceţi şi o plimbare cu Christkindl Express, un tren care plimbă prin cele mai frumoase zone decorate pentru sărbători, şi nu rataţi nici spectacolele din faţa primăriei.

Nu departe de Piaţa Primăriei este Satul de Crăciun din Maria-Theresien-Platz, între Muzeul de Istoria Artei şi Muzeul Ştiinţelor Naturii, cu peste 60 standuri cu articole de artă populară tradiţională şi cu idei originale de cadouri.

Piaţa de Crăciun din vechea Viena, de pe Freyung, se deschide încă din 1772.

Puteţi cumpăra de aici obiecte de artă populară, ceramică, decoraţiuni din sticlă sau iesle tradiţionale de Crăciun.

Este foarte frumos şi Târgul Cultural şi de Crăciun din curtea de onoare din faţă Palatului Schönbrunn, cu ambianţă imperială, atmosferă animată, concerte şi programe pentru copii.

Tot în ambianţă imperială are loc şi Târgul din faţa Palatului Belvedere.

Copiilor le va place în mod special în Târgul de Crăciun din Karlsplatz, în cel de pe străduţele de la Spittelberg sau în târgul de la Riesenradplatz, unde se organizează diverse programe distractive sau reprezentaţii muzicale.