Idei în nocturnă, Izvoare de filosofie – Invitat: dr. în fizică Cristian Presură
3 March 2017
Premieră internațională la Întâlnirile JTI 2017: Japan Foundation prezintă spectacolele companiei Noism, la Sibiu
3 March 2017

Gala MERITO a premitat profesorii de nota 10

Cei demni de respect și de admiraţie trebuie să primească recunoaștere publică, cu voce tare. Aceasta-i misiunea pe care și-o propune proiectul Merito care, aseară a premiat 10 dintre cei mai buni profesori, într-o festivitate publică la Hotel Mariott, din București.

Daniela Ceredeev, Dan Solcan, Genelia Petrescu, Vasile Solcanu, Daniela Lica, Mariana Rusu, Cătălina Cocan, Adriana Berindeie, Simona Ivașcu și Dumitrel Toma, sunt cei 10 profesori de nota 10, premiați în gala celor mai iubiți profesori.

În România există 7000 de școli și 50 000 de oameni de afaceri. Dacă 7000 dintre aceștia ar adopta câte o școală, multe din problemele financiare ale învățământului ar fi rezolvate, afirmă Măriuca Talpeș inițiatoarea acestui proiect care acum se află la ediția a doua. 
Gala Merito este o inițiativă pornită de la un grup de 50 de antreprenori, care au decis să aducă în față  și să premieze profesorii exemplari, aceia care schimbă Romania în bine pentru eternitate.
Proiectului MERITO  își propune creșterea aprecierii publice pentru meseria de profesor. Este al doilea an consecutiv când vor fi premiați 10 profesori, aleși din cele 200 de propuneri  făcute. Sunt profesori din învățământul preuniversitar public, de la învățământul antepreșcolar până la învățământul postliceal,  care sunt încă în activitate, fără funcții de conducere în școală. Cele mai îndrăgite discipline, și profesorii premiați anul acesta sunt: istoria, filosofia, biologia, fizica, informatica, limba română și engleză. 
Proiectul Merito este o inițiativă a Fundației Romanian Business Leaders (RBL) care numără peste 300 de antreprenori și șefi de companii din România care, de aproape doi ani de zile, lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, în domeniile EDUCAȚIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE și BUNEI GUVERNĂRI.
Interviu cu Măriuca Talpeș – inițiatoarea Proiectului Merito