Recomandări culturale – vineri, 9 aprilie 2021
8 April 2021
Klimt, Renoir, Picasso, Matisse și Munch se întâlnesc, la Castelul Cantacuzino, în expoziția “Great Artists”
11 April 2021

„Gusturile care rezonează cel mai mult cu sufletul tău sunt cele din copilărieˮ, Elena- Greta Apostol, blogger culinar

 

Când nu desenează și nu creează ilustrații, Elena-Greta Apostol se joacă în bucătărie, pentru că gătitul o pasionează la fel de mult. Este Art Director, food blogger și creatoarea platformei #DeNearuncat, un proiect cu rețete inventate și reinventate prin care își dorește să contribuie la combaterea risipei alimentare.

 Dacă o urmăriți pe site-ul său, intitulat De mâncare, pe Instagram, pe Facebook sau pe Youtube, ar trebui să nu o faceți cu stomacul gol. O să vi se facă sigur poftă de tot ceea ce este prezentat acolo. Veți descoperi un univers atât de colorat, încât chiar dacă nu vă pricepeți la gătit, vă veți dori cu siguranță să încercați. Dar ar trebui să începeți să o faceți responsabil, pentru că lumea întreagă se confruntă acum cu foametea, în timp ce peste un miliard de tone de alimente sunt aruncate în fiecare an. Doar în România sunt risipite anual peste 2 milioane de tone de alimente.

Andra Petrariu, realizatoarea emisiunii Orașul vorbește, a aflat de la Elena-Greta Apostol că a creat blogul pentru a-i demonstra mamei că face de mâncare și că pentru a evita să arunce alimente, a făcut tot felul de combinații, care pentru unii ar putea părea ciudate. Așa a ajuns să inventeze pizza cu zacuscă, mozzarela și ceapă verde.

Foto: Elena-Greta Apostol