Cercetătoarea Anca Vasiliu, câștigătoarea Grand Prix de Philosophie 2022: ’’Nimeni nu poate înțelege ce se întâmplă în celălalt, așa că fiecare își trăiește existența singur’’ 
12 July 2022
Cariera Minieră Roșia – o problemă cu mai multe rezolvări?
19 July 2022

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 14 iulie 2022 – Cristinel Diaconu: Investițiile în inteligență sunt, pe termen lung, cele mai rentabile!

https://cppm.in2p3.fr/web/en/laboratory/director-message/

Argumentele – în seara aceasta, la Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe, de la 21.10 la 22.00, la Radio România Cultural și pe https://www.radioromaniacultural.ro/, invitat – Cristinel Diaconu, dr. fizică, director cu cercetarea în cadrul CNRS Franța (https://www.cnrs.fr/en) și directorul Centrului pentru Fizica Particulelor de la Marsilia, Franța (https://cppm.in2p3.fr/web/en/laboratory), acolo unde, printre altele, se desfășoară unul dintre cele mai interesante experimente de detectare a neutrinilor: KM3NeT (https://cppm.in2p3.fr/web/en/research/astroparticles/), un telescop folosit pentru detectarea neutrinilor veniți din spațiul cosmic, plasat pe fundul Mării Mediterane.
Și tot în ediția din această seară, Cristinel Diaconu explică ce este ” La orizontul dintre două infinituri: Materie și Univers”, și tema prezentării pe care a susținut-o cu ocazia simpozionului  „IFA 2021: Evenimente, Realizari si Distinctii”, organizat și găzduit recent de Institutul de Fizică Atomică, IFA de la Măgurele (https://www.ifa-mg.ro/)
Idei în nocturnă.Diaspora.Dincolo de granițe, de la 21.10 la 22.00, la Radio România Cultural și pe https://www.radioromaniacultural.ro/, realizatoare Corina Negrea.