Timișoara, un model de transport public 
26 July 2022
Buletin cosmic – Italianca Samantha Cristoforetti a devenit prima femeie din europa care a efectuat o activitate extravehiculară
29 July 2022

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – 28 iulie 2022 – Monica Ionița-Scholz: În Germania, în general, nu prea se iau decizii fără expertiză științifică!

28 iulie 2022 – Monica Ionița-Scholz – II

 

Monica Ionița-Scholz, doctor în fizică, cercetător științific gradul 1 la Institutul Alfred Wegener, Centrul de cercetări polare și marine Helmholtz (https://www.awi.de/en/) din Bremerhaven, Germania.

În seara aceasta, în partea a doua a interviului, o poveste frumoasă despre cercetare ca pasiune și ca mod de viață dar și ca necesitate.

La Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, de la 21.10 la 22.00, realizatoare Corina Negrea.

21 iulie 2022 – Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

 

https://www.infoclima.ro/preview/ce-secete-a-cunoscut-europa-i-care-sunt-scenariile-pentru-urmtorii-100-de-ani?rq=secete
Acesta este titlul articolului publicat recent infoclima.ro, la https://www.infoclima.ro/preview/ce-secete-a-cunoscut-europa-i-care-sunt-scenariile-pentru-urmtorii-100-de-ani?rq=secete, semnat de Monica Ionița-Scholz, doctor în fizică, cercetător științific gradul 1 la Institutul Alfred Wegener, Centrul de cercetări polare și marine Helmholtz (https://www.awi.de/en/) din Bremerhaven, Germania.
Cercetările sale urmăresc problematici precum predicția gheții marine din Arctica și Antarctica, reconstituirea climei pe baza datelor proxy, hidroclimatologie, și altele.
În detaliu despre secetele pe carele-a cunoscut Europa, un fenomen deloc nou dar cu o cu totul altă intensitate, astăzi și la ce ar trebui să ne așteptăm în viitor – în detaliu în această seară, la , Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe, la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, de la 21.10 la 22.00, realizatoare Corina Negrea.