Video-conferință: „Matematica mişcării organismelor acvatice”
9 July 2020
A început Caravana Akademia Kinderland: școala mobilă de vară despre alimentație sănătoasă, pentru cei mici
15 July 2020

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe


„Matematica mişcării organismelor acvatice” este tema video-conferinței pe care Institutul de Matematică “Simion Stoilow” al Academiei Române și Agence Universitaire Francophone, prin Centrul Francofon de Matematică, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti o va organiza mâine, 10 iulie a.c., on-line, de la ora 16.00, ora României.

Evenimentul face parte din ”seria de video-conferinţe francofone MATH-ADORE,  care îşi propune să prezinte unui public universitar divers, idei, concepte, metode şi rezultate ale cercetării matematice actuale”, spun organizatorii, și va putea fi urmărită pe pagina  https://bit.ly/3dXnBvl.  

POSTERUL 

Video-conferința va fi susținută de profesorul Marius Tucsnak de la Universitatea din Bordeaux, Institutul de matematică (https://www.math.u-bordeaux.fr/~mtucsnak/)

Profesorul Marius Tucsnak predă matematica și își desfășoară activitatea de cercetare la Institutul de Matematică al Universității din Bordeaux.

Este specializat în probleme de control pentru ecuații cu derivate parțiale și de analiză și modelare a interacției fluid – structură.

A studiat la Bucuresti,  între anii 1985 și 1987 a fost inginer la Institutul de Cercetări pentru Industria Textilă din București, apoi, timp de cinci ani, cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române (1987 – 1992)  

Și-a obținut doctoratul în Franța, la Universitatea din Orleans și a fost, timp de 6 ani, directorul Institutului Elie Cartan din Nancy.

Este membru de onoare al Institutului de matematica Simion Stoilow al Academiei Române,  Membru senior al Institutului Universitar al Franței iar din 2015 ocupă o catedră de excelență la Universitatea din Bordeaux.

Actualmente este Directorul Clusterului de Excelenta SysNum al Initiativei de Excelenta (IdEX) a Universitatii din Bordeaux și invitat al emisiunii Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe din această seară, de la ora 21.1- la 22.00. La Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro, realizator Corina Negrea