Ilustrata din Amsterdam – Biblioteca Romanească de la OBA Amsterdam
11 November 2019
Lansare de carte #Reactor – Miracolul de la Cluj și M.I.S.A.PĂRUT. Istorie recentă și spectacol
11 November 2019

Lansare carte: ”Astrologie și Cosmologie în Religiile Lumii” în cadrul celei de a 3-a ediții a Conferinței internaționale a Societății Române pentru Astronomie Culturală (SRPAC), Timișoara

Sâmbătă 16 noiembrie a.c., ora 15:00, la Universitatea de Vest din Timișoara, sala A01, Bulevardul Vasile Pârvan 4, în cadrul celei de a doua zi a Conferinței internaționale SRPAC, Editura Pro Cultura din Bucureștiva marca printr-un moment special lansarea ediției în limba română a cărţii ”Astrologie și Cosmologie în Religiile Lumii”, semnată de Profesor Nicholas Campion. Această primă ediţie în limba română a fost tradusă după originalul în limba engleză, Astrology and Cosmology in the Worlds Religions, publicat de New York University Press în 2012.

Reputat istoric al astrologiei și astronomiei culturale, expert în antropologie, autor a numeroase cărți și publicații despre cultură și cosmos, istoria astrologiei și a astronomiei culturale, Nicholas Campion s-a născut la Bristol, Anglia în 1953. A absolvit studiile de licență în istorie la Queens’ College, Cambridge, apoi pe cele de master în politică, istorie și relații internaționale la School of Oriental and African Studies, University of London,  a obținut titlul de doctor în studii religioase la Bath Spa University, iar din 2005 urmează o carieră academică, fiind în prezent Principal Lecturer la Facultatea de Științe Umaniste și Artele Spectacolului, Profesor asociat în Cosmologie și Cultură și Directorul Centrului Sophia pentru Studiul Cosmologiei în Cultură al Universității Wales Trinity Saint David, Marea Britanie (singurul Centru academic din lume care se ocupă de relațiile culturale privind cerul și cosmosul). Este de asemenea membru în Comitetul de Educație al Societății Europene pentru Astronomie în Cultură (SEAC) și membru al Comitetului Executiv Internațional pentru Inspirația Fenomenelor Astronomice (INSAP).

 

Lansarea cărții va avea loc în prezența membrilor Societății Române pentru Astronomie Culturală – organizatorul desemnat al celei de a 29-a Conferințe SEAC în 2021, la Timișoara –  a participanților la Conferința SRPAC și a publicului invitat. Cartea va fi prezentată de autorul Nicholas Campion și de Alina Pelteacu, reprezentantul editurii Pro Cultura, absolventă a masterului în astrologie și astronomie culturală la Universitatea Wales Trinity Saint David.

Volumul Astrologie și Cosmologie în Religiile Lumii reprezintă un studiu inovativ al astrologiei și cosmologiei de-a lungul timpului, văzute în sens larg, ca aspecte echivalente și adevărate oglinzi ale societăților umane. Autorul are ca obiect de studiu natura și rolul conceptelor astrologice și cosmologice în cultura tuturor continentelor, iar prin exemplele pe care le furnizează oferă cititorului perspective originale asupra modului în care cosmologia modelează culturile lumii din punct de vedere al activităților artistice, intelectuale și religioase.

Parteneri Eveniment:

Societatea Română pentru Astronomie Culturală,   The Sophia Centre for the Study of Cosmology in Culture,  The University of  Wales Trinity Saint David, UK

PARTENERI MEDIA: Agerpres, Radio România Cultural