Donează o carte nouă pentru viitorul comunității în care trăiești! Campanie pentru colectare de carte nouă, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu
15 February 2022
Oferă poVești bune unui copil care are nevoie de ele: #CopilăriaLaNarativ – cutiile cu povești de la Asociația Curtea Veche
15 February 2022

Lecturile orașului: Eiffel de Nicolas d’Estienne d’Orves (editura TREI)

De Ziua Lecturii, vă propunem o carte care poate fi citită oriunde. O lectură plăcută și ușoară, dar plină de referințe istorice și picante amănunte biografice din viața lui Gustave Eiffel, cel care in 1886 se lupta cu propriile temeri, cu îndoielile firești, dar și cu aproape întreaga societate franceză pentru visul său.

Eiffel de Nicolas d’Estienne d’Orves, apărută la Editura Trei, este plină de informații interesante și anecdote legate de construcția monumentului simbol al Franței, Turnul Eiffel.

Nicolas d’Estienne d’Orves, un jurnalist cultural și scriitor iremediabil îndrăgostit de Paris, al cărui spirit îl surprinde atât de bine, a realizat o uluitoare transpunere în roman a filmului-eveniment Eiffel, ce a adus laolaltă o echipă excepțională de actori și scenariști.

Un reportaj de Anamaria Spătaru.