Viața la 18 ani
24 May 2022
Shuggie Bain, romanul recompensat cu Booker Prize 2020, tradus în peste 40 de limbi și vândut în peste 1 milion și jumătate de exemplare, acum în librăriile românești
24 May 2022

Lecturile orașului: Țara celorlalți, de Leïla Slimani (Anansi)

Leïla Slimani  (n. 1981) este o romancieră și jurnalistă franceză de origine marocană. S-a născut la Rabat și la 17 ani a plecat la Paris, unde s-a specializat în științe politice și mass-media studiind la Sciences Po și ESCP Europe.  În 2014 a publicat primul său roman, În gradina căpcăunului, urmat de thrillerul psihologic Cântec lin, care a devenit rapid bestseller, cu peste 80 000 de exemplare tipărite în primele trei luni de la apariție. În 2016, romanul Cântec lin a fost distins cu Prix Goncourt și a fost nominalizat la Prix Renaudot, Prix Femina, Prix de Flore și Prix Interallié.
 
Țara celorlalți (2021) constituie prima parte a unei saga de familie de inspirație autobiografică. Pe scurt, o alsaciană își urmează soțul marocan, care luptase în armata franceză în al doilea război mondial. Ajunsă în Maroc, se lovește de discriminare, șovinism, lipsa drepturilor femeilor, de o societate pe care nu o înțelege și care nu o acceptă. Curând însă va constata că Marocul anilor ’50 nu este de fapt o țară pe care cineva să o considere a sa, nici măcar cei născuți în ea. Este “Țara celorlalți.”.