Teme deschise – Institutia Poetului National in doua culturi simetrice ale Europei: portugheza si romana. Invitat: Dr. DANIEL PERDIGAO
20 February 2017
Răzvan Popovici, fondatorul SoNoRo, cântă cu Orchestra Naţională Radio
20 February 2017

Micro-organisme vii descoperite după peste 50 de mii de ani de hibernare

Cristalele de ghips lungi de câţiva metri (observaţi omul de la baza cristalelor) din mina părăsită în care au fost descoperite micro-organismele. Foto: By Alexander Van Driessche - https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23231964 - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/micro_organisme_vii_descoperite_dupa_peste_50_de_mii_de_ani_de_hibernare-99578#sthash.lTfrmrQM.dpuf

Oamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit micro-organisme trăind de 60.000 de ani într-o stare latentă în interiorul unor cristale găsite în grotele din statul mexican Chihuahua.

Agenţia France Presse notează că aceşti microbi antici au evoluat, fiind capabili să se hrănească, pentru a supravieţui, cu sulfiţi, mangan şi oxizi de cupru. Este vorba de o sută de micro-organisme, în majoritate bacterii, 90 la sută dintre ele nemaifiind întâlnite pe Terra.

Cristalele au fost găsite într-o mină părăsită de plumb şi zinc, deasupra unui focar vulcanic.

Anunţul făcut la sfârşitul săptămânii trecute la o conferinţă la Boston dă speranţe celor care cred că pot fi descoperite organisme capabile să supravieţuiască în condiţii extreme pe alte planete.

sursa: romania-actualitati.ro