Apel la patriotism şi la pedepsirea agresiunilor la adresa suveranităţii naţionale, semnat de 84 de academicieni
10 February 2017
Selecţia muzicală a Mariei Balabaș pentru dimineaţa de 10 februarie
10 February 2017

Orchestra Română de Tineret a susținut ieri primul concert din turneul din Elveția şi Franţa

Orchestra Română de Tineret se află pana pe 14 februarie  într-un extraordinar pentru a marca  împlinirea a  50 de ani de cariera  în Elveţia şi Franţa ai compozitorului Vladimir Cosma. Turneu a debutat  joi , 9 februarie la sala Arena din Geneva , unde artistii romani au avut parte de ovațiile a peste  2500 de spectatori, spune  muzicologul Oltea Şerban Pârâu.

După succesul de la Geneva, Orchestra Naţională de Tinerat va concerta în Franţa la Lyon, Rouen şi la Lile. Despre programul turneului european, directorul Orchestrei  Române de Tineret spune că acesta cuprinde lucrări din opera compozitorului Vladimir Cosma în aranjamente noi, teme muzicale care au marcat cinematografia franceză a anilor ’70,  de la Rabbi Jacob la La Boum, Le Grand Blond, l’As des As și Diva sau Realty  .

Alături  de Orchestra Română de Tineret  pe scenele din Franţa şi Elevţia vor urca pe scenă soprana Irina Baianț, țambalistul Marius Preda și violonistul Rafael Butaru, un combo de jazz, un cor mixt şi unul de de copii.

Credit foto: Virgil Oprina