METEOR PRESS VA LANSA VOLUMUL PENTRU TINERI “STRAVAGANZA”
27 February 2017
PREMIERĂ LA TES: “CORP STRĂIN”
27 February 2017

TIFF anunță primele filme pentru ediția din 2017

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică.

În best of-ul anual din secțiunea Supernova vor intra producții lansate la Cannes, Veneția, Berlin, Locarno, Karlovy Vary sau Toronto, unele propuse la Oscar. Printre primele titluri confirmate se află “Neruda“, de Pablo Larraín, care va rula în premieră la Cluj-Napoca. Selecționat în Quinzaine des Réalisateurs la Cannes, propus de Chile la Oscar, nominalizat la Globul de Aur și distribuit în România de Independența Film, “Neruda” este o biografie neconvențională inspirată de povestea reală a poetului premiat cu Nobel, Pablo Neruda.

Tot un premiat cu Nobel este eroul comediei negre propusă de Argentina la Oscar, “El ciudadano ilustre/ The Distinguished Citizen” (r. Gastón Duprat și Mariano Cohn). Un scriitor celebru acceptă invitația de a face o vizită în orașul natal din Argentina, sursa inspirației tuturor romanelor sale. Cea mai proastă idee din lume, atunci când ai folosit oameni reali drept personaje în cărțile tale.

Mai multe informații despre TIFF ediția 2017 găsiți AICI.