ION MINULESCU – 136
6 January 2017
În urmă cu 303 ani, englezul Henry Mill patenta un dispozitiv de scris asemănător tiparului, maşina de scris din zilele noastre
6 January 2017

Un frumos început de an

Începutul anului expozițional 2017 stă iată, încă din primele sale zile sub semnul marilor evenimente artistice. La Biblioteca Academiei Române, sub auspiciile Uniunii Artiștilor Plastici din România, mai precis a Filialei București s-a deschis expoziția de pictură și desen a artistului Augustin COSTINESCU.

La Biblioteca Academiei Române-Cabinetul de Stampe-Sala “Theodor Pallady” se poate așadar vedea o expoziție reprezentativă pentru creația pictorului Augustin Costinescu. În ultima perioadă, artistul și-a obișnuit admiratorii cu organizarea, cel puțin a unei expoziții personale pe an. Selecția lucrărilor, generoasă de fiecare dată îi purta pe privitori prin opera sa de o viață, aducându-i totodată însă, în actualitatea întreprinderilor sale, de ultimă oră, din atelierul de creație.

Acum, expoziția de pictură și desen a artistului Augustin Costinescu va fi deschisă la Biblioteca Academiei Române până în 19 ianuarie 2017 și va putea fi vizitată in intervalul orar 11-18, luni închis.

Săptămâna viitoare debutează cu un surprinzător eveniment expozițional. Luni, 9 ianuarie 2017, la ora 18, la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brancuși va avea loc vernisajul expozitiei retrospective a pictorului Liviu Lăzărescu. Acest eveniment este unul excepțional, căci creatorul, dedicat învățământului superior de artă a stat mult timp retras, departe de simezele galeriilor de artă.

Așadar, manifestarea expozițională de la acest început de an are darul de a lumina opera unui artist a cărui viață s-a împletit îndeaproape cu existența învățământului artistic bucureștean și care, în plus și semnificativ l-a cunoscut îndeaproape pe maestrul Corneliu Baba, al cărui student a fost.

Generațiile mai tinere îl cunosc pe artistul Liviu Lăzărescu fie în calitate de scriitor (i-a  realizat pictorului și profesorului Corneliu Baba, un formidabil portret) fie în calitate de titular al cursului de tehnici ale artei. Acum, această expoziție retrospectivă ne va prezenta profilul complet de creator în artă al plasticianului Liviu Lăzărescu.

Iată, sub semnul artelor plastice, un frumos început de an.

 

Roxana Păsculescu, critic de artă