„La Bayadere – Țara Iluziilor” la Întâlnirile JTI 2017
7 February 2017
Curs de limba spaniolă – LA VIDA PROFESIONAL
7 February 2017

Artiștii și Africa: Foto-safari în Zambia de Lucian Muntean

Miercuri, 8 februarie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o călătorie în Zambia – țara expedițiilor safari și a spectaculoasei cascade Victoria. Invitat: Lucian Muntean. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane și face parte din seria Artiștii și Africa.

Lucian Muntean s-a născut în 10 octombrie 1974, la Sighișoara, unde a lucrat ca pictor ceramist la Artfil SA, în perioada 1994-1995. Absolvent în 2001 al Facultății de Geologie, Universitatea “Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. Lucrează ca fotojurnalist la  Press One. Din 1997  a lucrat pentru publicații precum Ziua, Ziarul de Cluj, Agerpres, Mediafax, Prosport, Gazeta Sporturilor, Hepta, Adevărul, Forbes, Historia, Dilema veche. Este membru fondator al revistei Modernism.ro.

În prezent activează ca artist vizual, în medii de expresie precum fotografia, pictura și ilustrație de carte, având la activ numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și internaționale; participă la simpozioane de artă contemporană.
Interviu de Mădălina Corina Diaconu:


foto: Lucian Muntean