Două treimi dintre europeni suferă de stres cibernetic
16 July 2018
Conferinţa de lansare a proiectului SpeechXRays – Romanian Voice and Face Recognition
24 July 2018

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe: Invitatele ediției din această seară sunt Cristina Secarea și Corina Freitas, amândouă – medici psihiatri în Statele Unite

Foto din arhiva personala Corina Freitas

Invitatele ediției din această seară sunt Cristina Secarea și Corina Freitas, amândouă – medici psihiatri în Statele Unite, cu competențe în psihiatria legală.

Amândouă au participat la Primul Congres Perinatal TOTAL, 1st International Perinatal TOTAL Health Congress, care a a vut loc la Sinaia între 27 și 30 iunie a.c.

Sursa foto Arhiva personală Corina Negrea

Cristina Secarea este medic psihiatru la Spitalul Saint Elizabeths din Washington DC, Statele Unite, specializată în tratamentul bolilor mintale, adicției și tulburarilor de personalitate la adulți.

Este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (2006), fiind  interesată în special în comportamentul criminal asociat cu bolile mintale .

În prezent, Cristina Secarea face o sub-specializare în psihiatrie criminalistică la același spital Saint Elizabeths din Washington DC.

Corina Freitas este medic primar de medicină de familie in Washington DC și statul Virgina în SUA, și în ultimul an de specializare în psihiatrie.

Interesul profesional și domeniul de expertiză sunt comportamentul criminal, adicția și corelația între bolile mentale și cele fizice, la  intersecția între medicină, psihiatrie, adicție și lege.

Este absolventă a Facultății de Medicine Sf. George din Grenada, Indiile de Vest.

În prezent face o subspecializare în psihiatrie psihosomatică la Universitea George Washington din DC, pentru ca anul viitor să urmeze o alta, în psihiatria criminalistică la Universitatea New York din Syracuse, Statul New York.

 Pe toate frecvențele Radio România Cultural dar și pe www.radioromaniacultural.ro, de la 21.10 la 22.00

 Redactor Corina Negrea