CONSTANTIN CHIRIAC, directorul teatrului Radu Stanca din Sibiu, despre ION BESOIU, la VOCILE MEMORIEI
19 January 2017
Oscarul românesc pentru proiecte culturale interdisciplinare a fost câștigat de Modulab
20 January 2017

Polanski va prezida ceremonia de decernare a premiilor Cesar

Regizorul Roman Polanski va prezida în acest an ceremonia de decernare a premiilor Cesar de la 24 februarie, conform anunţului făcut de Academia franceză de film. În 2016, preşedinte al ceremoniei a fost cineastul Claude Lellouch.

Președintele Academiei franceze de film Alain Terzian l-a numit pe regizor un “estetician insațiabil” în comunicatul în care cataloghează operele sale “Rosemary’s Baby” și “Chinatown” drept “capodopere”.

Roman Polanski a câștigat premiul Cesar pentru cel mai bun regizor în 1980 cu “Tess”, în 2002 cu “The Pianist” și în 2014 cu “Venus in Fur”, dar și distincții pentru cel mai bun scenariu și alte nominalizări de-a lungul anilor.

În calitate de președinte al ceremoniei, Polanski va deschide Premiile Cesar cu un discurs înainte de a preda ștafeta prezentatorului, care încă nu a fost stabilit.

Regizorul, care este căutat în SUA și a părăsit țara după o condamnare pentru un viol asupra unei minore în 1978, trăiește în Franța, care nu are tratat de extrădare cu SUA.

Polanski lucrează în prezent la “Based on a True Story”, care-l are coautor pe Olivier Assays și în care joacă Eva Green, Emmanuelle Seigner și Vincent Perez.