Pictorul Andrei Gamarț la Castelul Cantacuzino din Bușteni
28 January 2017
Actorul britanic John Hurt a murit la vârsta de 77 de ani (media)
28 January 2017

CEHIA

Republica Cehă a luat naştere la 1 ianuarie 1993, prin dizolvarea Cehoslovaciei, pe cale paşnică în două state independente: Cehia şi Slovacia.

Cehia este alcătuită din trei regiuni istorice: Boemia cea întinsă (la vest), Moravia (la est) şi Silezia Cehă. Capitala Praga, reprezintă centrul geografic, politic şi cultural al ţării şi se situează pe malurile Vltavei, ce se varsă în Elba (cu izvorul în nordul Boemiei). Poeţii au cântat adeseori frumuseţea şi diversitatea peisajelor cehe: văile pitoreşti ale râurilor şi lacurilor înconjurate de munţi şi păduri. În inima acestui ţinut se găseşte „Praga de Aur”.

Pentru turiştii care încă sunt indecişi dacă să aleagă sau nu Cehia ca destinaţie de vacanţă, mai trebuie să le spunem că aici, pe lângă o autentică întâlnire cu istoria vor putea practica alpinism (în staţiuni moderne), canoe (pe cursul superior al Vltavei), ciclism (în Moravia de Sud vizitând satele istorice Mikulov sau Valtice), se pot relaxa la o partidă de pescuit (pe lacurile din Boemia de Sud) ori merge în excursii în păduri virgine şi parcuri naturale.