Mărțișor
28 February 2019
Știința în cuvinte potrivite la Institutul de Biochimie al Academiei Române
1 March 2019

Liviu Giosan, invitatul ediției din această seară a emisiunii Diaspora.Dincolo de granițe


https://screenshots.firefox.com/4pz4nTxeUlcv796i/www.whoi.edu

De la ora 21.10 la 22.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural dar și online, pewww.radioromaniacultural.ro
Realizator Corina Negrea

În perioada 23 – 27 februarie a.c., Liviu Giosan s-a aflat la București, invitat la cea de-a doua ediție a conferințelor Fundației Humanitas Aqua Forte, cu tema ”Despre lumea în care trăim”.
Conferința pe care Liviu Giosan a susținut-o pe scena Ateneului în data de 25 februarie a.c. s-a intitulat ” „Epoca omului – Apocalipsă sau pace universală“ și a fost urmată de un dialog cu jurnalistul Marian Voicu.Sursa Facebook/ Fundaţia Humanitas Aqua Forte

Liviu Giosan este cercetător la Woods Hole Oceanographic Institution în Statele Unite şi predă geologia marină în cadrul programului doctoral comun cu Massachusetts Institute of Technology. 

Şi-a început cariera lucrând în Delta Dunării şi pe Marea Neagră, după care a condus sau a participat la expediţii oceanografice, precum şi la campanii pe uscat, studiind deltele lumii de la Oceanul Îngheţat până la Marea Japoniei şi interiorul Africii.  Principalele sale contribuţii, semnalate printre altele de National Geographic, Discovery, NY Times, sau BBC, includ descoperirea unui nou tip de deltă, demonstrarea efectelor deforestării asupra evoluţiei Deltei Dunării şi Mării Negre, reconstrucţia regimului istoric al inundaţiilor pe fluviul Mississippi şi înţelegerea cauzelor climatice ale dezvoltării şi decăderii civilizaţiilor Indiei. (/adevarul.ro)