Beatles Flamenco Jazz la Teatrul Nottara din Bucureşti
26 January 2017
COMEDIA ȚINE LA TINEri – ediția a VIII-a
26 January 2017

Povestea Deltei – Cum s-a născut insula care nu e nici apă, nici pământ

În România există un loc binecuvântat, scăldat deopotrivă de razele soarelui, cât şi de reflexiile apei. E locul unde fluviul Dunărea se varsă în mare, ca să dea naştere celei mai frumoase contopiri a naturii: Delta Dunării. Ţinutul unde soarele sărută apa, care se fereşte parcă de el şi se ascunde, întocmai unei fecioare, printre crengile sălciilor dese.

La vânătoare de simţuri şi de peisaje

Nuferi albi şi roz plutesc pe canalele verzi şi răcoroase ale Deltei, care se deschid ca într-o poveste în faţa celui care îndrăzneşte să le străbată. Surprinde răsăritul timid al soarelui cochet, care se oglindeşte în luciul apei şi regăseşte-l topindu-se în apă, la asfinţit!

Descoperă gastronomia Deltei
Borşul de peşte aburind, lângă mămăliguţa fierbinte şi saramura de crap.

Trage adânc aer în piept! Vei simţi imediat mirosul de peşte proaspăt, care încă se zbate în plasele pescarilor, pentru ca mai târziu să se perpelească în tigăile lipovencelor, neîntrecute gospodine.

Acum, stai liniştit şi ascultă! Vei auzi trilurile neobosite ale păsărilor, cele mai multe unicat în lume, dar şi corul brotacilor, care se arată din când în când pe luciul apei.

Întinderile de stuf se desfăşoară ca într-un labirint, care se lasă greu de străpuns. Pădurile Letea şi Caraorman sunt nesfârşite chemări la a descoperi natura cu toate enigmele ei. Ici-colo, un pescar îşi aşteaptă răbdător captura într-o barcă.

Delta de basm, destinaţia ta de vacanţă

Imaginează-ţi că toate acestea există şi sunt la îndemâna oricui. În Nord Vestul Dobrogei, ţinutul de basm se întinde pe toată lungimea celor trei braţe: Chilia, Sf. Gheorghe şi Sulina. Natura a fost generoasă cu România, trebuie doar să deschizi ochii şi să porneşti la drum. Călătorie plăcută!