Ascultă Radio România Cultural Live

Timpul prezent: Prin dialog spre adevăr. Platon repovestit de Cătălin Partenie
Timpul prezent 04 Decembrie 2025, 23:00

Timpul prezent: Prin dialog spre adevăr. Platon repovestit de Cătălin Partenie

Am fost din nou live de la Târgul Gaudeamus Radio România. Și am vorbit despre filosofie și rolul ei în lumea noastră complicată, despre importanța și puterea pe care le-ar putea avea dialogul pentru o societate care se îndepărtează tot mai mult de...

Timpul prezent: Prin dialog spre adevăr. Platon repovestit de Cătălin Partenie
„Dușmance ale poporului” la MNIR
Produs de Radio România 04 Decembrie 2025, 19:23

„Dușmance ale poporului” la MNIR

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) și Fundația Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței au deschis expoziția-eveniment „Duşmance ale poporului”, dedicată femeilor victime ale represiunii comuniste din România. O...

„Dușmance ale poporului” la MNIR

Știrile zilei

Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior
Teatru și film 04 Decembrie 2025, 19:05

Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior

Deşi primarul general interimar al Capitalei a revenit asupra deciziei de a nu-i mai prelungi mandatul, Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior. Ca și ieri când a anunțat că nu i s-a prelungit mandatul, astăzi Vlad Cristache a...

Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior
„Sonification Room”: Publicul devine co-creator într-un performance imersiv gratuit. Finalul proiectului „Transcendent Renaissance – Emerging Talents”
Muzică-Dans-Arte 04 Decembrie 2025, 16:36

„Sonification Room”: Publicul devine co-creator într-un performance imersiv gratuit. Finalul proiectului „Transcendent Renaissance – Emerging Talents”

Lumina, sunetul și corpul devin orchestră colectivă la...

„Sonification Room”: Publicul devine co-creator într-un performance imersiv gratuit. Finalul proiectului „Transcendent Renaissance – Emerging Talents”
Muzică-Dans-Arte 04 Decembrie 2025, 23:33

Tenorul Ştefan von Korch prezintă „Christmas Extravaganza” pe 17 decembrie, la Sala Dalles

Muzica clasică, colindele româneşti şi cântecele de iarnă din...

Tenorul Ştefan von Korch prezintă „Christmas Extravaganza” pe 17 decembrie, la Sala Dalles

Ultima oră

Minutul Nobel - Allvar Gullstrand | PODCAST

Minutul Nobel - Allvar Gullstrand | PODCAST

Vocea filosofiei la Radio România Cultural. În dialog cu Constantin Aslam

Vocea filosofiei la Radio România Cultural. În dialog cu Constantin Aslam

Tenorul Ştefan von Korch prezintă „Christmas Extravaganza” pe 17 decembrie, la Sala Dalles

Tenorul Ştefan von Korch prezintă „Christmas Extravaganza” pe 17 decembrie, la Sala Dalles

Timpul prezent: Prin dialog spre adevăr. Platon repovestit de Cătălin Partenie

Timpul prezent: Prin dialog spre adevăr. Platon repovestit de Cătălin Partenie

„Dușmance ale poporului” la MNIR

„Dușmance ale poporului” la MNIR

Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior

Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior
Mai multe...

A fost odată

A fost odată - Doina | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Doina | PODCAST

Doina este glasul pe care românii îl folosesc de secole pentru a-și exprima dorul, tristețea, dragostea sau melancolia....

A fost odată - Doina | PODCAST
A fost odată - Mărțișorul | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:03

A fost odată - Mărțișorul | PODCAST

Cu mult înainte ca hărțile să despartă țări și popoare, când oamenii modelau în lut și ciopleau piatra, s-a născut un obicei...

A fost odată - Mărțișorul | PODCAST
A fost odată - Transhumanța | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Transhumanța | PODCAST

În România există o tradiție veche de sute de ani, numită transhumanță. Ea înseamnă că păstorii, adică ciobanii, își duc...

A fost odată - Transhumanța | PODCAST
A fost odată - Scoarța | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Scoarța | PODCAST

Scoarța nu este doar un covor țesut la război, ci o poveste spusă fără cuvinte. În satele din România, femeile au țesut...

A fost odată - Scoarța | PODCAST
A fost odată - Ceata bărbătească | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Ceata bărbătească | PODCAST

Colindatul este unul dintre acele ritualuri care nu doar că a supraviețuit secolelor, ci a devenit un simbol viu al...

A fost odată - Ceata bărbătească | PODCAST
A fost odată - Ritualul Călușului | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Ritualul Călușului | PODCAST

Există locuri în care timpul nu se grăbește. În satele din Oltenia, cu câteva zile înainte de Rusalii, o tradiție misterioasă...

A fost odată - Ritualul Călușului | PODCAST
A fost odată - Jocul fecioresc | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Jocul fecioresc | PODCAST

Imaginează-ți un cerc larg de feciori îmbrăcați în cămăși albe, strânse la mijloc cu brâie colorate din lână, pălării...

A fost odată - Jocul fecioresc | PODCAST
A fost odată - Ceramica de Horezu | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Ceramica de Horezu | PODCAST

Ceramica de Horezu își are originile în nordul județului Vâlcea, în inima Țării Românești. Meșteșugul a cunoscut o dezvoltare...

A fost odată - Ceramica de Horezu | PODCAST
A fost odată - Caii lipițani | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Caii lipițani | PODCAST

Odinioară simboluri ale curților imperiale, caii lipițani sunt astăzi ambasadori ai unui patrimoniu cultural comun – o punte...

A fost odată - Caii lipițani | PODCAST
A fost odată - Cămașa cu altiță  | PODCAST
A fost odată 01 Decembrie 2025, 00:00

A fost odată - Cămașa cu altiță | PODCAST

Cămașa cu altiță cusută manual, poartă pe ea semne străvechi care pot fi urmărite până în secolul al IV-lea î. Hr. Fiecare ie...

A fost odată - Cămașa cu altiță | PODCAST

Music Show

Sezonul 1  - Episodul 21 - Muzica lui Vasile Veselovski
Music Show 02 Februarie 2023, 08:52

Sezonul 1 - Episodul 21 - Muzica lui Vasile Veselovski

Pentru Horia Moculescu, compozitorul căruia îi este dedicat acest episod este Bubu. Pentru istoria muzicii românești, Bubu...

Sezonul 1 - Episodul 21 - Muzica lui Vasile Veselovski
Sezonul 1  - Episodul 20
Music Show 20 Ianuarie 2023, 14:05

Sezonul 1 - Episodul 20

De când nu aţi mai ascultat melodiile “O lume minunată”, „Te-am văzut, mi-ai plăcut”,” Sus în deal”, „Fată dragă” sau...

Sezonul 1 - Episodul 20
Sezonul 1  - Episodul 19 - Muzica lui Radu Șerban
Music Show 20 Ianuarie 2023, 14:01

Sezonul 1 - Episodul 19 - Muzica lui Radu Șerban

Compozitorul Horia Moculescu a ales să dedice acest episod unui compozitor de mare valoare – Radu Şerban. "Faptul că sunt...

Sezonul 1 - Episodul 19 - Muzica lui Radu Șerban
Sezonul 1  - Episodul 18
Music Show 20 Ianuarie 2023, 13:53

Sezonul 1 - Episodul 18

O ediție dedicată de Horia Moculescu lui Marcel Dragomir şi Marius Ţeicu – doi compozitori din aceeaşi generaţie care au...

Sezonul 1 - Episodul 18
Sezonul 1  - Episodul 17 - Unicul Gică Petrescu
Music Show 20 Ianuarie 2023, 13:49

Sezonul 1 - Episodul 17 - Unicul Gică Petrescu

Gică Petrescu. Doar el. “Dacă muzica ușoară ar fi o mașină cu patru roti, una dintre ele s-ar numi Gică Petrescu”, spune...

Sezonul 1 - Episodul 17 - Unicul Gică Petrescu
Sezonul 1  - Episodul 16
Music Show 20 Ianuarie 2023, 13:39

Sezonul 1 - Episodul 16

“Cei mai cei”! Așa se intitulează acest episod în care muzica și poveștile se întâlnesc la Radio România Cultural prin...

Sezonul 1 - Episodul 16
Sezonul 1  - Episodul 15
Music Show 20 Ianuarie 2023, 13:32

Sezonul 1 - Episodul 15

Muzică ușoară românească pe versuri de mari poeți. Un playlist care dă naștere unor noi discuții între Horia Moculescu și...

Sezonul 1 - Episodul 15
Sezonul 1  - Episodul 14
Music Show 20 Ianuarie 2023, 13:25

Sezonul 1 - Episodul 14

Ascultați un episod pe care Horia Moculescu și Radu Croitoru l-au intitulat “comparații binevoitoare”. Veți asculta piese din...

Sezonul 1 - Episodul 14
Sezonul 1  - Episodul 13 - Muzica lui Horia Moculescu
Music Show 20 Ianuarie 2023, 13:18

Sezonul 1 - Episodul 13 - Muzica lui Horia Moculescu

O ediție cu și despre Horia Moculescu. O ediție doar cu muzica lui Horia Moculescu. Invitata acestui episod este actrița...

Sezonul 1 - Episodul 13 - Muzica lui Horia Moculescu
Sezonul 1  - Episodul 12 . Invitat - Alexandru Arșinel
Music Show 20 Ianuarie 2023, 11:42

Sezonul 1 - Episodul 12 . Invitat - Alexandru Arșinel

Invitatul acestui episod este Alexandru Arșinel. O discuție între prietenii Horia Moculescu și Alexandru Arșinel despre...

Sezonul 1 - Episodul 12 . Invitat - Alexandru Arșinel
Sezonul 1  - Episodul 11
Music Show 20 Ianuarie 2023, 11:32

Sezonul 1 - Episodul 11

Horia Moculescu demonstrează, în ediţia din această sâmbătă, convieţuirea foarte creativă a generaţiilor de compozitori din...

Sezonul 1 - Episodul 11
Sezonul 1  - Episodul 10 - Viața și muzica lui Aurelian Andreescu
Music Show 19 Ianuarie 2023, 12:21

Sezonul 1 - Episodul 10 - Viața și muzica lui Aurelian Andreescu

În această ediție, veți asculta una dintre cele mai mari voci ale muzicii ușoare românești. Poate cea mai mare. Horia...

Sezonul 1 - Episodul 10 - Viața și muzica lui Aurelian Andreescu
Sezonul 1  - Episodul 9. Invitată - Margareta Pâslaru
Music Show 19 Ianuarie 2023, 12:15

Sezonul 1 - Episodul 9. Invitată - Margareta Pâslaru

Istoriile muzicii ușoare românești continuă cu o invitată specială: Margareta Pâslaru. 65 de ani de activitate neîntreruptă...

Sezonul 1 - Episodul 9. Invitată - Margareta Pâslaru
Sezonul 1  - Episodul 8
Music Show 19 Ianuarie 2023, 12:08

Sezonul 1 - Episodul 8

În acest episod, Horia Moculescu și Radu Croitoru vorbesc despre artiști cărora le-a lipsit steaua. Veți asculta soliști care...

Sezonul 1 - Episodul 8
Sezonul 1  - Episodul 7. Invitat, compozitorul Mircea Drăgan
Music Show 19 Ianuarie 2023, 11:32

Sezonul 1 - Episodul 7. Invitat, compozitorul Mircea Drăgan

Invitatul acestui episod este compozitorul Mircea Drăgan. În această ediție, Horia Moculescu a ales să vorbească despre...

Sezonul 1 - Episodul 7. Invitat, compozitorul Mircea Drăgan
Sezonul 1  - Episodul 6. Dan Spătaru, o vedetă internațională
Music Show 19 Ianuarie 2023, 11:14

Sezonul 1 - Episodul 6. Dan Spătaru, o vedetă internațională

În acest episod, Horia Moculescu își amintește de bunul său prieten, Dan Spătaru. Îi veți asculta povestea dar mai ales cele...

Sezonul 1 - Episodul 6. Dan Spătaru, o vedetă internațională
Sezonul 1  - Episodul 5. Invitată - Corina Chiriac
Music Show 19 Ianuarie 2023, 11:09

Sezonul 1 - Episodul 5. Invitată - Corina Chiriac

Invitata acestei ediții este Corina Chiriac, una dintre interpretele favorite ale compozitorului Horia Moculescu. Nu veți...

Sezonul 1 - Episodul 5. Invitată - Corina Chiriac
Sezonul 1  - Episodul 4
Music Show 18 Ianuarie 2023, 10:42

Sezonul 1 - Episodul 4

Istoria afectivă a muzicii românești continuă, în acest episod, cu o ediție în care maestrul Horia Moculescu propune cântece...

Sezonul 1 - Episodul 4
Sezonul 1  - Episodul 3
Music Show 18 Ianuarie 2023, 10:30

Sezonul 1 - Episodul 3

Sfârșitul anilor 30. Cum suna muzica romaneasca la sfarsitul anilor 30, comparativ cu muzica altor natiuni? O intrebare la...

Sezonul 1 - Episodul 3
Sezonul 1  - Episodul 2
Music Show 18 Ianuarie 2023, 10:18

Sezonul 1 - Episodul 2

Piese din patrimoniul personal al românilor. În acest episod, realizatorii showului, Horia Moculescu și Radu Croitoru, au...

Sezonul 1 - Episodul 2
Sezonul 1  - Episodul 1
Music Show 18 Ianuarie 2023, 09:56

Sezonul 1 - Episodul 1

De unde a început muzica ușoară românească? O manea culeasă de Anton Pann la 1800 a fost preluată de Maria Tănase.

Sezonul 1 - Episodul 1

Știință cu sare și piper

Dan Vodnar: „Până la urmă, noi părem sofisticați, dar natura este destul de simplă”
Știință 26 Noiembrie 2025, 15:01

Dan Vodnar: „Până la urmă, noi părem sofisticați, dar natura este destul de simplă”

Dacă ai crezut vreodată că gelurile, maioneza sau piftia sunt doar produse obișnuite ale bucătăriei, interviul cu Dan Vodnar...

Dan Vodnar: „Până la urmă, noi părem sofisticați, dar natura este destul de simplă”
Dan Vodnar: „Este o mare  greșeală să excluzi o macromoleculă din rația alimentară, atâta vreme cât organismul a învățat și are echipament enzimatic să digere”
Știință cu sare și piper 19 Noiembrie 2025, 16:45

Dan Vodnar: „Este o mare greșeală să excluzi o macromoleculă din rația alimentară, atâta vreme cât organismul a învățat și are echipament enzimatic să digere”

Dan Vodnar, profesor de gastronomie moleculară și expert în știința alimentelor, lămurește astăzi, într-un nou episod din...

Dan Vodnar: „Este o mare greșeală să excluzi o macromoleculă din rația alimentară, atâta vreme cât organismul a învățat și are echipament enzimatic să digere”
Dan Vodnar: „Un aliment, cu cât este mai puțin procesat, cu atât proteina este de calitate mai bună”
Știință cu sare și piper 12 Noiembrie 2025, 14:30

Dan Vodnar: „Un aliment, cu cât este mai puțin procesat, cu atât proteina este de calitate mai bună”

De ce se curăță ouăle mai ușor în apă rece? Cum se formează spuma de albuș? Și ce se întâmplă, de fapt, când se prinde...

Dan Vodnar: „Un aliment, cu cât este mai puțin procesat, cu atât proteina este de calitate mai bună”
Cum și de ce se formează mirosul de pește? De ce peștele se strica foarte repede? Ce este și cum se obține o marinadă perfectă? Și de ce se spune că oul este cel mai complex aliment? 
Știință cu sare și piper 23 Octombrie 2025, 07:21

Cum și de ce se formează mirosul de pește? De ce peștele se strica foarte repede? Ce este și cum se obține o marinadă perfectă? Și de ce se spune că oul este cel mai complex aliment? 

Într-o nouă ediție a emisiunii Știință cu sare și piper, profesorul Dan Vodnar, specialist în Chimia Alimentelor, Gastronomie...

Cum și de ce se formează mirosul de pește? De ce peștele se strica foarte repede? Ce este și cum se obține o marinadă perfectă? Și de ce se spune că oul este cel mai complex aliment? 
Dan Vodnar: „Fiecare dintre noi, în bucătărie, este un mic cercetător”
Știință cu sare și piper 15 Octombrie 2025, 14:31

Dan Vodnar: „Fiecare dintre noi, în bucătărie, este un mic cercetător”

De la sarea din bucate la dansul albinelor, prof. Dan Vodnar, cercetător în domeniul științei alimentelor și al...

Dan Vodnar: „Fiecare dintre noi, în bucătărie, este un mic cercetător”
Dan Vodnar: „Totul pornește de la atom”
Știință cu sare și piper 09 Octombrie 2025, 19:30

Dan Vodnar: „Totul pornește de la atom”

Fie că vorbim despre pâinea aburindă scoasă din cuptor sau despre glucoza care ne hrănește fiecare celulă, totul în jurul...

Dan Vodnar: „Totul pornește de la atom”
Dan Vodnar: „Tot ceea ce ne înconjoară este chimie”
Știință cu sare și piper 01 Octombrie 2025, 14:44

Dan Vodnar: „Tot ceea ce ne înconjoară este chimie”

Cum ar fi să muști dintr-o sferă minusculă și să simți explozia unui cocktail mojito? Sau să mănânci o banală banană, dar...

Dan Vodnar: „Tot ceea ce ne înconjoară este chimie”
Dan Vodnar: Glucidele, proteinele și lipidele sunt esențiale pentru viață
Știință cu sare și piper 17 Septembrie 2025, 13:20

Dan Vodnar: Glucidele, proteinele și lipidele sunt esențiale pentru viață

Cum se transformă alimentele în timpul preparării, ce rol joacă grăsimile, glucidele și proteinele în organism și de ce...

Dan Vodnar: Glucidele, proteinele și lipidele sunt esențiale pentru viață
Dan Vodnar: Cred cu tărie că bucătăria noastră este un laborator și că noi suntem, în fiecare zi, oameni de știință în propriul laborator
Știință cu sare și piper 10 Septembrie 2025, 14:42

Dan Vodnar: Cred cu tărie că bucătăria noastră este un laborator și că noi suntem, în fiecare zi, oameni de știință în propriul laborator

În dialog cu Corina Negrea, profesorul Dan Vodnar, expert în biotehnologii alimentare explică concepte de chimie și nutriție...

Dan Vodnar: Cred cu tărie că bucătăria noastră este un laborator și că noi suntem, în fiecare zi, oameni de știință în propriul laborator
Ce se întâmplă cu adevărat în aluat? Secretele științei din aluatul de pâine
Știință cu sare și piper 20 Iunie 2025, 14:14

Ce se întâmplă cu adevărat în aluat? Secretele științei din aluatul de pâine

Mirosul pâinii proaspăt coapte este greu de egalat, dar ce procese se ascund, de fapt, în spatele acestei senzații familiare?...

Ce se întâmplă cu adevărat în aluat? Secretele științei din aluatul de pâine
Dan Vodnar: Sarea potențează toate gusturile pe care noi le avem pe limbă
Știință cu sare și piper 13 Iunie 2025, 07:12

Dan Vodnar: Sarea potențează toate gusturile pe care noi le avem pe limbă

Sarea, mai mult decât un condiment: efecte, tipuri și mituri Profesorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor...

Dan Vodnar: Sarea potențează toate gusturile pe care noi le avem pe limbă
Dan Vodnar: „Trebuie să fim foarte, foarte atenți la adiția de sare pe care o facem în mod voluntar, în preparatele alimentare"
Știință cu sare și piper 06 Iunie 2025, 14:41

Dan Vodnar: „Trebuie să fim foarte, foarte atenți la adiția de sare pe care o facem în mod voluntar, în preparatele alimentare"

Câtă sare este prea multă? Ce tip de sare ar trebui să alegem? Și cum ne influențează sănătatea consumul excesiv de sodiu?...

Dan Vodnar: „Trebuie să fim foarte, foarte atenți la adiția de sare pe care o facem în mod voluntar, în preparatele alimentare"
Dan Vodnar: „Există zahăr în peste 75% din produsele disponibile în supermarket”
Știință cu sare și piper 30 Mai 2025, 14:50

Dan Vodnar: „Există zahăr în peste 75% din produsele disponibile în supermarket”

Prof. dr. Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor și profesor la USAMV Cluj-Napoca, vorbește în această ediție a...

Dan Vodnar: „Există zahăr în peste 75% din produsele disponibile în supermarket”
Dan Vodnar: «Zahărul, devenit astăzi accesibil tuturor, s-a transformat din ”aurul alb” al Europei într-un dușman al sănătății publice»
Știință cu sare și piper 23 Mai 2025, 14:00

Dan Vodnar: «Zahărul, devenit astăzi accesibil tuturor, s-a transformat din ”aurul alb” al Europei într-un dușman al sănătății publice»

Pornind de la o fascinantă lecție de istorie, profesorul Dan Vodnar – specialist în știința alimentelor ne conduce, în...

Dan Vodnar: «Zahărul, devenit astăzi accesibil tuturor, s-a transformat din ”aurul alb” al Europei într-un dușman al sănătății publice»
Explozia popcornului și frica de microunde – ce spune știința
Știință cu sare și piper 16 Mai 2025, 11:16

Explozia popcornului și frica de microunde – ce spune știința

Într-o eră în care electrocasnicele inteligente ne ușurează viața, cuptorul cu microunde rămâne un aparat controversat. Îl...

Explozia popcornului și frica de microunde – ce spune știința
Dan Vodnar: „Gustul perfect e...știință pură!”
Știință cu sare și piper 09 Mai 2025, 11:45

Dan Vodnar: „Gustul perfect e...știință pură!”

Într-un interviu ”savuros” acordat Corinei Negrea pentru emisiunea Știință cu sare și piper, profesorul Dan Vodnar –...

Dan Vodnar: „Gustul perfect e...știință pură!”
Dan Vodnar: „Dacă facem o dată la șase luni câte o săptămână de pauză în a adăuga zahăr și sare în alimente, vom descoperi, de fapt, adevăratul gust al acestora”
Știință cu sare și piper 02 Mai 2025, 10:28

Dan Vodnar: „Dacă facem o dată la șase luni câte o săptămână de pauză în a adăuga zahăr și sare în alimente, vom descoperi, de fapt, adevăratul gust al acestora”

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când gustăm o ciorbă fierbinte, mușcăm dintr-un ardei iute sau adăugăm sare pe o...

Dan Vodnar: „Dacă facem o dată la șase luni câte o săptămână de pauză în a adăuga zahăr și sare în alimente, vom descoperi, de fapt, adevăratul gust al acestora”
Secretul gustului perfect: chimie, fizică și un pic de foc
Știință cu sare și piper 25 Aprilie 2025, 10:34

Secretul gustului perfect: chimie, fizică și un pic de foc

Ce se întâmplă, de fapt, când punem o bucată de carne în cuptor sau când simțim mirosul dulce al unui măr copt? Într-un...

Secretul gustului perfect: chimie, fizică și un pic de foc
Secretul cozonacului perfect: Cum transformă știința un desert tradițional într-o artă
Știință cu sare și piper 17 Aprilie 2025, 13:28

Secretul cozonacului perfect: Cum transformă știința un desert tradițional într-o artă

În preajma sărbătorilor, cozonacul devine vedeta meselor românești, iar rețeta ideală este adesea transmisă din generație în...

Secretul cozonacului perfect: Cum transformă știința un desert tradițional într-o artă
Adrian Martău: „Bunicii noștri consumau cicoare, probabil de aceea nu aveau probleme legate de tractul gastrointestinal”
Știință cu sare și piper 11 Aprilie 2025, 11:30

Adrian Martău: „Bunicii noștri consumau cicoare, probabil de aceea nu aveau probleme legate de tractul gastrointestinal”

Ediția de astăzi a emisiunii Știință cu sare și piper a fost înregistrată, parțial, în Stația pilot de la Facultatea de...

Adrian Martău: „Bunicii noștri consumau cicoare, probabil de aceea nu aveau probleme legate de tractul gastrointestinal”
Adrian Martău: „Fracția organică a deșeurilor municipale este puțin dezbătută la nivel național, lumea nu o ia în considerare, dar are un impact atât asupra mediului, cât și asupra vieții noastre”
Știință cu sare și piper 04 Aprilie 2025, 14:30

Adrian Martău: „Fracția organică a deșeurilor municipale este puțin dezbătută la nivel național, lumea nu o ia în considerare, dar are un impact atât asupra mediului, cât și asupra vieții noastre”

Cât de valoroase sunt deșeurile organice pe care le aruncăm zilnic? Adrian Martău, asistent universitar și cercetător,...

Adrian Martău: „Fracția organică a deșeurilor municipale este puțin dezbătută la nivel național, lumea nu o ia în considerare, dar are un impact atât asupra mediului, cât și asupra vieții noastre”
Bernadette Teleky: „Din ambalaje se produc 40% din deșeuri. De asemenea, și din alimente. Se aruncă foarte multă mâncare!”
Știință cu sare și piper 28 Martie 2025, 11:42

Bernadette Teleky: „Din ambalaje se produc 40% din deșeuri. De asemenea, și din alimente. Se aruncă foarte multă mâncare!”

Plasticul utilizat pentru ambalarea alimentelor este una dintre principalele surse de poluare, dar cercetătorii vin cu...

Bernadette Teleky: „Din ambalaje se produc 40% din deșeuri. De asemenea, și din alimente. Se aruncă foarte multă mâncare!”
Diana Plămadă: „Creșterea conștientizării asupra microbiomului intestinal este esențială, mai ales în contextul creșterii alarmante a obezității”
Știință cu sare și piper 21 Martie 2025, 06:33

Diana Plămadă: „Creșterea conștientizării asupra microbiomului intestinal este esențială, mai ales în contextul creșterii alarmante a obezității”

De cele mai multe ori, resturile alimentare sunt considerate gunoaie, dar ce-ați spune că acestea pot deveni resurse...

Diana Plămadă: „Creșterea conștientizării asupra microbiomului intestinal este esențială, mai ales în contextul creșterii alarmante a obezității”
Ana Maria Cocean: „Ca să faci cercetare, trebuie să fii curios și interesat. Și cu siguranță, dacă faci din pasiune și dorință, merită tot efortul!”
Știință cu sare și piper 14 Martie 2025, 10:21

Ana Maria Cocean: „Ca să faci cercetare, trebuie să fii curios și interesat. Și cu siguranță, dacă faci din pasiune și dorință, merită tot efortul!”

Ana Maria Cocean, doctorandă în anul al treilea la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj,...

Ana Maria Cocean: „Ca să faci cercetare, trebuie să fii curios și interesat. Și cu siguranță, dacă faci din pasiune și dorință, merită tot efortul!”
De la Cercetare la Revoluție Nutrițională: Puterea Probioticelor
Știință cu sare și piper 07 Martie 2025, 11:04

De la Cercetare la Revoluție Nutrițională: Puterea Probioticelor

Sănătatea intestinală este din ce în ce mai importantă, iar cercetările despre probiotice au căpătat o atenție specială....

De la Cercetare la Revoluție Nutrițională: Puterea Probioticelor
Amalia Nemeș: „Mi-a plăcut să înțeleg fiecare proces, fiecare reacție, fiecare protocol să mi-l însușesc iar apoi să merg să aplic”
Știință cu sare și piper 28 Februarie 2025, 14:30

Amalia Nemeș: „Mi-a plăcut să înțeleg fiecare proces, fiecare reacție, fiecare protocol să mi-l însușesc iar apoi să merg să aplic”

Dr. Silvia Amalia Nemeș este cercetător și cadru didactic asociat la Universitatea de Știință Agricolă și Medicină Veterinară...

Amalia Nemeș: „Mi-a plăcut să înțeleg fiecare proces, fiecare reacție, fiecare protocol să mi-l însușesc iar apoi să merg să aplic”
Lavinia Mureșan: „Aceste tărâțe au multe alte întrebuințări și cea pe care noi am identificat-o ca următoare temă de cercetare după finalizarea doctoratului a fost să utilizăm aceste tărâțe ca sursă de hrană pentru un nou microorganism”
Știință cu sare și piper 21 Februarie 2025, 13:11

Lavinia Mureșan: „Aceste tărâțe au multe alte întrebuințări și cea pe care noi am identificat-o ca următoare temă de cercetare după finalizarea doctoratului a fost să utilizăm aceste tărâțe ca sursă de hrană pentru un nou microorganism”

Un proiect de cercetare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca promite să transforme...

Lavinia Mureșan: „Aceste tărâțe au multe alte întrebuințări și cea pe care noi am identificat-o ca următoare temă de cercetare după finalizarea doctoratului a fost să utilizăm aceste tărâțe ca sursă de hrană pentru un nou microorganism”
Lavinia Mureșan: „Tot ce înseamnă minerale, vitamine, compuși fenolici, se regăsesc în tărâțe. Tărâțele conțin întreg spectrul de vitamine și minerale care se regăsește în bobul de grâu”
Știință cu sare și piper 14 Februarie 2025, 12:09

Lavinia Mureșan: „Tot ce înseamnă minerale, vitamine, compuși fenolici, se regăsesc în tărâțe. Tărâțele conțin întreg spectrul de vitamine și minerale care se regăsește în bobul de grâu”

Cât de des ne gândim la tărâțe ca la un superaliment? De cele mai multe ori, acestea sunt percepute ca simple fibre...

Lavinia Mureșan: „Tot ce înseamnă minerale, vitamine, compuși fenolici, se regăsesc în tărâțe. Tărâțele conțin întreg spectrul de vitamine și minerale care se regăsește în bobul de grâu”
Dan Vodnar: „Nu cred că va mai exista vreo boală în care medicii să nu se uite la analiza de microbiom intestinal”
Știință cu sare și piper 08 Februarie 2025, 10:15

Dan Vodnar: „Nu cred că va mai exista vreo boală în care medicii să nu se uite la analiza de microbiom intestinal”

Într-o lume în care risipa alimentară este o problemă tot mai presantă, profesorul Dan Vodnar, specialist în chimia...

Dan Vodnar: „Nu cred că va mai exista vreo boală în care medicii să nu se uite la analiza de microbiom intestinal”
Dan Vodnar: „Gastronomia franțuzească ne spune că o maioneză conține strict gălbenuș, ulei și sare. Și dacă adaugi muștar în ea, se obține sosul remoulade”
Știință cu sare și piper 31 Ianuarie 2025, 10:53

Dan Vodnar: „Gastronomia franțuzească ne spune că o maioneză conține strict gălbenuș, ulei și sare. Și dacă adaugi muștar în ea, se obține sosul remoulade”

În istoria gastronomiei moleculare, unul dintre numele-reper este Harold McGee. ”El a devenit chiar o personalitate, prezentă...

Dan Vodnar: „Gastronomia franțuzească ne spune că o maioneză conține strict gălbenuș, ulei și sare. Și dacă adaugi muștar în ea, se obține sosul remoulade”
Dan Vodnar: „Gastronomia moleculară este știința care se ocupă cu înțelegerea fenomenelor asociate cu procesele de gătit”
Știință cu sare și piper 24 Ianuarie 2025, 14:05

Dan Vodnar: „Gastronomia moleculară este știința care se ocupă cu înțelegerea fenomenelor asociate cu procesele de gătit”

Tocmai de aceea e nevoie de ”Știință cu sare și piper” - proiectul și podcastul realizat cu Dan Vodnar , Profesor de Chimia...

Dan Vodnar: „Gastronomia moleculară este știința care se ocupă cu înțelegerea fenomenelor asociate cu procesele de gătit”
Dan Vodnar: „Bucătăria este, probabil, primul nostru laborator. Acolo putem să ne considerăm, cumva, oameni de știință, mici, dar importanți”
Știință cu sare și piper 17 Ianuarie 2025, 12:55

Dan Vodnar: „Bucătăria este, probabil, primul nostru laborator. Acolo putem să ne considerăm, cumva, oameni de știință, mici, dar importanți”

În momentul în care facem un preparat în bucătărie, nu iese ceva, intervii cu un alt ingredient, ajustezi, adaugi, pui sare,...

Dan Vodnar: „Bucătăria este, probabil, primul nostru laborator. Acolo putem să ne considerăm, cumva, oameni de știință, mici, dar importanți”
Ascultă live

Ascultă live

07:00 - 07:55
Dimineața Crossover (partea a I-a)
Ascultă live Radio România Cultural
07:00 - 07:20
Radiojurnal
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
07:00 - 07:30
ÖĐÎÄ˝ÚĿҝ
Ascultă live Radio România Internaţional 1
07:15 - 07:20
Jurnal Sport (RRA)
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
07:03 - 10:00
Bună dimineaţa Transilvania
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
06:03 - 09:00
Bună dimineața, vest!
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru
Acum live
Conviețuiri
Ascultă live Conviețuiri

Literatură

Editura Litera la Gaudeamus 2025 (3 – 7 decembrie 2025, Romexpo, Pavilion B2)
Literatură 04 Decembrie 2025, 12:55

Editura Litera la Gaudeamus 2025 (3 – 7 decembrie 2025, Romexpo, Pavilion B2)

În perioada 3 – 7 decembrie, Editura Litera vă dă întâlnire la Târgul de Carte Gaudeamus 2025 (Romexpo, Pavilionul B2). Pe...

Editura Litera la Gaudeamus 2025 (3 – 7 decembrie 2025, Romexpo, Pavilion B2)
Istorici americani, povești din comunism și vernisaj poetic la standul Corint de la Gaudeamus
Literatură 03 Decembrie 2025, 13:28

Istorici americani, povești din comunism și vernisaj poetic la standul Corint de la Gaudeamus

Miercuri, 3 decembrie, se deschide Târgul de carte Gaudeamus. Este ultima întâlnire amplă între cititori, editori și autori...

Istorici americani, povești din comunism și vernisaj poetic la standul Corint de la Gaudeamus
„Mândrie și prejudecată”. Adaptare grafică de Vali Ivan după romanul de Jane Austen
Literatură 03 Decembrie 2025, 05:25

„Mândrie și prejudecată”. Adaptare grafică de Vali Ivan după romanul de Jane Austen

Se deschide o nouă colecție: Corint Romane grafice, dedicată reinterpretărilor vizuale ale marilor clasici. Sâmbătă, 6...

„Mândrie și prejudecată”. Adaptare grafică de Vali Ivan după romanul de Jane Austen

Teatru și film

Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior
Teatru și film 04 Decembrie 2025, 19:05

Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior

Deşi primarul general interimar al Capitalei a revenit asupra deciziei de a nu-i mai prelungi mandatul, Vlad Cristache refuză...

Vlad Cristache refuză să revină la conducerea Teatrului Excelsior
Cinematografia română, reprezentată la cel mai înalt nivel european! Producătoarea Ada Solomon a devenit președinta board-ului Academiei Europene de Film
Teatru și film 04 Decembrie 2025, 12:13

Cinematografia română, reprezentată la cel mai înalt nivel european! Producătoarea Ada Solomon a devenit președinta board-ului Academiei Europene de Film

Ada Solomon, recunoscută pentru o carieră de peste 25 de ani în cinematografie, în care filmele pe care le-a produs sau...

Cinematografia română, reprezentată la cel mai înalt nivel european! Producătoarea Ada Solomon a devenit președinta board-ului Academiei Europene de Film
Teatrul Excelsior din București nu mai are nicio conducere
Teatru și film 03 Decembrie 2025, 19:55

Teatrul Excelsior din București nu mai are nicio conducere

Astăzi, regizorul Vlad Cristache, manager interimar al Teatrului Excelsior din București a anunțat printr-o postare pe...

Teatrul Excelsior din București nu mai are nicio conducere

Știință

AI în viața de zi cu zi - Cum să înveți o limbă străină folosind Inteligența artificială
Știință 04 Decembrie 2025, 18:18

AI în viața de zi cu zi - Cum să înveți o limbă străină folosind Inteligența artificială

Ai început de zece ori să înveți o limbă și ai renunțat de fiecare dată? De data aceasta nu trebuie să te ții de plan, pentru...

AI în viața de zi cu zi - Cum să înveți o limbă străină folosind Inteligența artificială
Călin Alexandru Ur: Construcția unui centru de optică de mare putere în apropierea ELI_NP va contribui la eficientizarea economică a funcționării acestui centru
Știință 04 Decembrie 2025, 16:46

Călin Alexandru Ur: Construcția unui centru de optică de mare putere în apropierea ELI_NP va contribui la eficientizarea economică a funcționării acestui centru

La sediul ELI-NP de la Măgurele ieri a avut loc evenimentul de lansare a construcției "Centrului pentru Optică de Mare...

Călin Alexandru Ur: Construcția unui centru de optică de mare putere în apropierea ELI_NP va contribui la eficientizarea economică a funcționării acestui centru
„Depresia nu țipă, dar cere ajutor. Și uneori o face în tăcere” . Psihiatrul Lia Șchiopu despre semne, riscuri și urgențe
Știință 04 Decembrie 2025, 15:11

„Depresia nu țipă, dar cere ajutor. Și uneori o face în tăcere” . Psihiatrul Lia Șchiopu despre semne, riscuri și urgențe

„La noi în țară încă există această stigmă de a merge la psihiatru”, spune Lia Șchiopu, medic primar psihiatru la Spitalul de...

„Depresia nu țipă, dar cere ajutor. Și uneori o face în tăcere” . Psihiatrul Lia Șchiopu despre semne, riscuri și urgențe
Cum se fac filme cu inteligența artificială?
Știință 04 Decembrie 2025, 10:00

Cum se fac filme cu inteligența artificială?

Regizorul Bogdan Mihăilescu vine din nou la rubrica noastră, joi, 4 decembrie, să ne explice pas cu pas procesul prin care se...

Cum se fac filme cu inteligența artificială?

Produs de Radio România

„Dușmance ale poporului” la MNIR
Produs de Radio România 04 Decembrie 2025, 19:23

„Dușmance ale poporului” la MNIR

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) și Fundația Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței au deschis expoziția-eveniment „Duşmance ale poporului”, dedicată femeilor victime ale represiunii comuniste din România. O...

„Dușmance ale poporului” la MNIR
„Spre tine însuți”-  o reconectare cu momentele copilăriei, cu poveștile bunicilor sau aventurile adolescenței
Produs de Radio România 04 Decembrie 2025, 18:07

„Spre tine însuți”- o reconectare cu momentele copilăriei, cu poveștile bunicilor sau aventurile adolescenței

La granița dintre ficțiune și realitate, între amintire și...

„Spre tine însuți”- o reconectare cu momentele copilăriei, cu poveștile bunicilor sau aventurile adolescenței
Produs de Radio România 03 Decembrie 2025, 16:57

Președintele de onoare al Târgului Gaudeamus, scriitoarea Sabina Fati: „Cărțile pe care le-am citit ne definesc pe noi, pentru că ele sunt memoria noastră, pentru că avem nevoie de această memorie să nu uităm tragediile trecutului”

A 32-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România a...

Președintele de onoare al Târgului Gaudeamus, scriitoarea Sabina Fati: „Cărțile pe care le-am citit ne definesc pe noi, pentru că ele sunt memoria noastră, pentru că avem nevoie de această memorie să nu uităm tragediile trecutului”
Produs de Radio România 03 Decembrie 2025, 11:28

Brâncuși 150. Patrimoniu în lucru. Radio România Cultural organizează o dezbatere dedicată moștenirii lui Constantin Brâncuși

Radio România Cultural organizează vineri, 5 decembrie, de la...

Brâncuși 150. Patrimoniu în lucru. Radio România Cultural organizează o dezbatere dedicată moștenirii lui Constantin Brâncuși

Muzică, dans și arte

Tenorul Ştefan von Korch prezintă „Christmas Extravaganza” pe 17 decembrie, la Sala Dalles
Muzică-Dans-Arte 04 Decembrie 2025, 23:33

Tenorul Ştefan von Korch prezintă „Christmas Extravaganza” pe 17 decembrie, la Sala Dalles

Muzica clasică, colindele româneşti şi cântecele de iarnă din repertorii internaţionale vor fi prezentate la Sala Dalles pe 17 decembrie, într-un concert în care artişti ai operei şi operetei i se alătură tenorului Ştefan von Korch în evenimentul...

Tenorul Ştefan von Korch prezintă „Christmas Extravaganza” pe 17 decembrie, la Sala Dalles
„Sonification Room”: Publicul devine co-creator într-un performance imersiv gratuit. Finalul proiectului „Transcendent Renaissance – Emerging Talents”
Muzică-Dans-Arte 04 Decembrie 2025, 16:36

„Sonification Room”: Publicul devine co-creator într-un performance imersiv gratuit. Finalul proiectului „Transcendent Renaissance – Emerging Talents”

Lumina, sunetul și corpul devin orchestră colectivă la...

„Sonification Room”: Publicul devine co-creator într-un performance imersiv gratuit. Finalul proiectului „Transcendent Renaissance – Emerging Talents”
Muzică-Dans-Arte 04 Decembrie 2025, 15:05

Iulia Isaev și Alexandru Constantin, soliștii Operei Naționale București, aplaudați la Scala din Milano

Recitalul susținut de soprana Iulia Isaev și baritonul...

Iulia Isaev și Alexandru Constantin, soliștii Operei Naționale București, aplaudați la Scala din Milano
Muzică-Dans-Arte 02 Decembrie 2025, 19:24

A încetat din viață Artan, vocalistul trupei Partizan și fondatorul trupei Timpuri Noi

Artan, pe numele său real Adrian Pleșca, a decedat astăzi....

A încetat din viață Artan, vocalistul trupei Partizan și fondatorul trupei Timpuri Noi

Călătorii

Călător de weekend: Piramida din Tirana – relicvă comunistă și revitalizare urbană
Călătorii 28 Noiembrie 2025, 08:07

Călător de weekend: Piramida din Tirana – relicvă comunistă și revitalizare urbană

La sfârșitul anilor 80, după moartea dictatorului Enver Hoxha, în inima Tiranei a fost ridicat un colos de beton și sticlă,...

Călător de weekend: Piramida din Tirana – relicvă comunistă și revitalizare urbană
Călător de weekend:  El Caminito del Rey / Drumul Regelui din Andaluzia
Călătorii 21 Noiembrie 2025, 08:21

Călător de weekend: El Caminito del Rey / Drumul Regelui din Andaluzia

Între stânci abrupte, de-a lungul unei succesiuni de defilee spectaculoase săpate de râul Guadalhorce, șerpuiește o potecă...

Călător de weekend: El Caminito del Rey / Drumul Regelui din Andaluzia
Călător de weekend: Trenul suspendat din Wuppertal (Germania)
Călătorii 14 Noiembrie 2025, 09:00

Călător de weekend: Trenul suspendat din Wuppertal (Germania)

De mai bine de un secol,circulă în aer, agățat de o șină construită deasupra orașului, precum telegondola (care avea să fie...

Călător de weekend: Trenul suspendat din Wuppertal (Germania)

Istorie Filozofie Psihologie

Lansare și dezbatere „Mustățile feldmareșalului Mackensen – antiroman” de Stelian Tănase
Istorie-filozofie-psihologie 02 Decembrie 2025, 11:14

Lansare și dezbatere „Mustățile feldmareșalului Mackensen – antiroman” de Stelian Tănase

Sâmbătă, 6 decembrie, ora 17:00, la Standul Corint de la Gaudeamus

Lansare și dezbatere „Mustățile feldmareșalului Mackensen – antiroman” de Stelian Tănase
1 Decembrie – între istorie, cultură și identitate
Istorie-filozofie-psihologie 01 Decembrie 2025, 01:58

1 Decembrie – între istorie, cultură și identitate

Ziua Națională a României marchează, la fiecare început al lunii decembrie, reconstituirea unui moment esențial din istoria...

1 Decembrie – între istorie, cultură și identitate
Expoziția „Întâlniri. Sau cum se naște o lume nouă” s-a deschis la Mița Biciclista – Stabiliment Creativ
Istorie-filozofie-psihologie 04 Noiembrie 2025, 14:17

Expoziția „Întâlniri. Sau cum se naște o lume nouă” s-a deschis la Mița Biciclista – Stabiliment Creativ

Cea de-a patra expoziție anuală de la Mița Biciclista – Stabiliment Creativ – „Întâlniri. Sau cum se naște o lume nouă” – s-a...

Expoziția „Întâlniri. Sau cum se naște o lume nouă” s-a deschis la Mița Biciclista – Stabiliment Creativ

Născut în România

Născut în România - Liliecii, între mit și adevăr. Invitată: Georgiana Mărginean Crețu
Născut în România 04 Decembrie 2025, 10:00

Născut în România - Liliecii, între mit și adevăr. Invitată: Georgiana Mărginean Crețu

În ediția din 7 decembrie 2025 a emisiunii Născut în România, o avem ca invitată pe Georgiana Mărginean Crețu, cercetătoare...

Născut în România - Liliecii, între mit și adevăr. Invitată: Georgiana Mărginean Crețu
Autenticitatea unui filosof - Invitat: scriitorul şi filosoful Vianu Mureşan
Născut în România 03 Decembrie 2025, 14:33

Autenticitatea unui filosof - Invitat: scriitorul şi filosoful Vianu Mureşan

Invitatul ediţiei de sîmbătă, 6 decembrie 2025, a emisiunii Născut în România, este filosoful, scriitorul, universitarul şi...

Autenticitatea unui filosof - Invitat: scriitorul şi filosoful Vianu Mureşan
Roxana Iliescu: „Pe mine m-a ales neonatologia, n-a fost o întâmplare și nu mă văd făcând altceva”
Născut în România 29 Noiembrie 2025, 15:13

Roxana Iliescu: „Pe mine m-a ales neonatologia, n-a fost o întâmplare și nu mă văd făcând altceva”

Sunt primul și probabil ultimul medic din familia mea, își începe povestea scrisă dr. Roxana Iliescu, medic primar...

Roxana Iliescu: „Pe mine m-a ales neonatologia, n-a fost o întâmplare și nu mă văd făcând altceva”

Exclusiv online

Prezentul Continuu – 70 de Ani de Artă la Filiala Deva a U.A.P. România
Amintiri cu şi despre artişti plastici 04 Decembrie 2025, 13:05

Prezentul Continuu – 70 de Ani de Artă la Filiala Deva a U.A.P. România

Expoziția PREZENTUL CONTINUU 1955–2025 a Filialei Deva a U.A.P. România, găzduită de Galeria Căminul Artei din Capitală, a...

Prezentul Continuu – 70 de Ani de Artă la Filiala Deva a U.A.P. România
GRAFICA ROMÂNEASCĂ 2025 – Diversitate Generațională și Explorări Contemporane
Amintiri cu şi despre artişti plastici 27 Noiembrie 2025, 12:26

GRAFICA ROMÂNEASCĂ 2025 – Diversitate Generațională și Explorări Contemporane

GRAFICA ROMÂNEASCĂ 2025, ajunsă anul acesta la cea de-a XIV-a ediție - a fost găzduită de Galeria Căminul Artei în perioada...

GRAFICA ROMÂNEASCĂ 2025 – Diversitate Generațională și Explorări Contemporane
Marin Petre Constantin – O sută de ani de lumină picturală
Amintiri cu şi despre artişti plastici 20 Noiembrie 2025, 09:00

Marin Petre Constantin – O sută de ani de lumină picturală

Muzeul Municipiului București găzduiește, în perioada 24 octombrie – 30 noiembrie 2025, expoziția omagială și retrospectivă...

Marin Petre Constantin – O sută de ani de lumină picturală

Educație

Actorul Victor Rebengiuc: "Am intrat în profesia asta aproape fără să vreau, luat așa de viață."
Educație 04 Decembrie 2025, 12:59

Actorul Victor Rebengiuc: "Am intrat în profesia asta aproape fără să vreau, luat așa de viață."

Victor Rebengiuc a primit astăzi, 4 decembrie, Premiul România Europeană 2025

Actorul Victor Rebengiuc: "Am intrat în profesia asta aproape fără să vreau, luat așa de viață."
„Bariș de vorbă cu soarele”, noua carte semnată de Alexandru Zamfir
Educație 03 Decembrie 2025, 17:35

„Bariș de vorbă cu soarele”, noua carte semnată de Alexandru Zamfir

După ce a stat de vorbă cu ploaia, micul erou pe nume Bariș își continuă aventurile fantastice. De data aceasta, soarele este...

„Bariș de vorbă cu soarele”, noua carte semnată de Alexandru Zamfir
67% dintre respondenți nu au participat niciodată la activități de educație culturală, în pofida unui nivel ridicat de conștientizare a importanței acestor practici, potrivit datelor Barometrului de consum cultural 2024
Educație 26 Noiembrie 2025, 13:39

67% dintre respondenți nu au participat niciodată la activități de educație culturală, în pofida unui nivel ridicat de conștientizare a importanței acestor practici, potrivit datelor Barometrului de consum cultural 2024

Discutăm, în emisiunea Timpul Prezent, de la ora 18:00, despre Barometrul de consum cultural pe 2024, care s-a lansat astăzi....

67% dintre respondenți nu au participat niciodată la activități de educație culturală, în pofida unui nivel ridicat de conștientizare a importanței acestor practici, potrivit datelor Barometrului de consum cultural 2024